Ja wreszcie rozpocząłem prace nad nakładką tylnej klapy, wyrównującą jej dolną krawędź z powierzchnią zderzaka. Prace idą dobrze, myślę, że za kilka dni będzie już gotowa i po "odleżeniu" polakieruję ją. Postaram się umieścic jej fotki na forum.
Będzie taka jaką oferuje CARACTERE, można ją zobaczyc na ich stronce
http://www.caractere.pl/carDetails_VwGolf5.php
Ostatnio edytowany przez RUTRA (21-03-2012 19:48:04)

Rutra czekamy z niecierpliwością bo może będą zamówienia:)

mara1981 napisał:
Rutra czekamy z niecierpliwością bo może będą zamówienia:)
Przykro mi, ale najprawdopodobniej będzie tylko jeden egzemplarz, bo to jest robione na klapie tylnej (oklejonej taśmą maskującą) - ręczna robota, poszycie mata szklana z żywicą, rdzeń z pianki, aby było jak najlżejsze. Po wykonaniu i "opublikowaniu" fotek zobaczę jakie będzie zainteresowanie i wtedy podejmę decyzję co do "masowej" produkcji.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (21-03-2012 21:24:53)

mara1981 napisał:
A możesz podać jakieś wskazówki albo linka jak to zrobić?
wchodzimy w adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie - domyślnie jest ustawiony sterownik
bordnetz a następnie klikamy w kodowanie długie Bajt 7, domyślnie w pozycji Dec: .... jest
wpisana wartość 0 /0%/ jeżeli chcemy mieć efekt a'la USA w pole Dec: wpisujemy ..... - ja wpisałem
30 /30%/ bo uznałem to takie rozwiązanie daje najlepszy efekt - nie za dużo i nie za mało, Tabulatorem
zatwierdzamy przechodząc do następnego pola, wychodzimy poprzez klawisz ESC a następnie zatwierdzamy kodowanie.

Zakupiłem dzisiaj przełacznik regulacji szyb chrom, clips do kierownicy,,GTI" oraz farbę Folia Tec ,,RS blau"
Najprawdopodobniej w sobote montaż, ale malować bede razem z wymiana klocków oraz wymiana śrub do kół oraz dekielków Vw
)

Ja sobie dzis wrzucilem short shifta z S3:D,polaczac pod vcds auktynilem dogrzewanie budy heh.

ja w moim golfie przyciemniłem tylne szyby i założyłem żarówki blue vision narazie na długich jest super:)

mam zamiar założyć ledy na tablicę rejestracyjną zobaczymy efekty.

Dzisiaj korzystając z ładnej pogody zafundowałem golfowi i cordobie wiosenne zmywanie soli drogowej. Po umyciu auta normalnie nie do poznania;)

a mi dzis przyszedl kabelek... zrobilem skana i teraz analizuje i ucze sie wszystkiego
+ tankowanie 50 zl pb lpg max
ps. czy istnieje mozliwosc z podlaczonym kabelkiem i lapkiem podczas jazdy sprawdzic jakie jest spalanie auta ?

Ja dzisiaj sobie zregenerowałem rozruch,połatałem uszkodzony wężyk od vacum pompy i przerobiłem seryjny Short shifter na taki aby skok gałki był krótszy,czyli efekt taki sam ja po założeniu Short shiftera od S3

A ja dziś wyprodukowałem gifa 
http://gifmaker.me/PlayGIFAnimation.php … j0fO4K.gif
Ostatnio edytowany przez baran141 (29-03-2013 19:52:56)

wczoraj przyciemniłem przednie szyby, dodatkowo umyłem porządnie golfika 

Ja dzis odwiedziłem serwis VW i wsadziłem nowy rozrząd oczywiscie orginał 

W tyg umyłem całe autko łącznie czyszczenie w środku , wyczyściłem glinka smolę itp, potem grubo wosku i jest super na jakis czas ;p świeci sie jak psu cos tam hehe

Może nie dziś , ale w tym tygodniu , przegląd klimy , wymiana oleju i wszystkich filtrów , tuleje wahaczy a dziś folia na szyby tył