WItam, dziś uaktywniłem sobie swiatla skandynawskie oraz funkcje coming home i leaving home. Wszystko fajnie nie trzeba pamietac o swiatlach żeby wlaczyc, tylko problem się pojawia jak czekam na kogos a teraz zimno to silnik wlaczony. Teraz albo swiatla miajania swieca albo postojowki jak zrobić żeby silnik wlaczony był a swiatel brak ? Po co ma każdy widzieć ze w aucie jestem
trochÄ™ to irytujÄ…ce jak bym siÄ™ popisywal 
ps. brak czujnika zmierzchu
Ostatnio edytowany przez rahueme (14-03-2013 19:36:07)

zaciagnij ręczny:)
jarfab0511 napisał:
To tylko w przypadku trybu amerykanskiego, jesli sam skandynawski to sie nie da calkiem wylaczyc, jedynie mozesz na pozycyjne przelaczyc

master napisał:
jarfab0511 napisał:
To tylko w przypadku trybu amerykanskiego, jesli sam skandynawski to sie nie da calkiem wylaczyc, jedynie mozesz na pozycyjne przelaczyc
z tego co pamiętam to właśnie przy światłach skandynawskich po zaciągnięciu ręcznego światła gasną

master napisał:
jarfab0511 napisał:
Jak zalacze amerykanski to tyl nie swieci ;/ a wlasnie skandynawski odpowiada. No ale jak nie uda sie to trudno 
edit:
Juz zglupialem
jutro sprawdze z tym recznym bo przyznam sie bez bicia ze nie sprawdzalem 
edit:
A jak to sie ma np. na postoju pod wzniesienie z recznym ? To jak nie bedzie sie nic swiecic? Czy moze jak bedzie w pozycji 0 i reczny to wtedy zgasnie a jak w mijania to reczny nie ma nic do gadania ? Jutro obadam

Ostatnio edytowany przez rahueme (14-03-2013 21:49:20)
trzeci5 napisał:
master napisał:
jarfab0511 napisał:
z tego co pamiętam to właśnie przy światłach skandynawskich po zaciągnięciu ręcznego światła gasną
A mi sie wydaje, ze jest inaczej
mozna aktywowac jedno i drugie, wtedy bedzie palil sie tez tyl i beda gasly po zaciagnieciu recznego, tylko nie kazdy modul przyjmuje te 2 tryby jednoczesnie,

to oczywiste ze jak na pozycji 0 masz włącznik świateł to będą gasły po zaciągnięciu ręcznego bo na pozycji załącz to by było niebezpieczne

trzeci5 napisał:
to oczywiste ze jak na pozycji 0 masz włącznik świateł to będą gasły po zaciągnięciu ręcznego bo na pozycji załącz to by było niebezpieczne
no niebezpiecznie by było a zwłaszcza nocą, ale pytam kto pyta nie błądzi
, chciałem się upewnić zeby czegoś nie namieszać vcds

dzis uaktywniony tryb amerykanski i jest tak jak trzeba czyli na postoju silnik chodzi swiatla w pozycji 0 czyli teraz jako dzienne bez tylu i po zaciagnieciu recznego gasna. Fajna opcja polecam. Temat mozna zamknac dziekuje za pomoc i pozdrawiam