ja u siebie nie dawno w rozruch wymieniłem tuleje na wirniku i autko od razu lepiej odpala,do zrobienia samemu koszt tulei 18pln,czas wymiany około 1,5-2h

dzieki sprobuje opcji z rozrusznikiem:)

Witam
Też borykam się z tym problemem :-(
Zna ktos kogoś blisko Głogowa (dolnośląskie) kto by mi przestawił mapy ?

Panowie nie wiem czy się nie mylę ale zauważyłem u siebie że na ciepłym silniku po włożeni kluczyka przekręceniu go tak żeby kontrolki się zaświeciły i odczekaniu około 5 sekund Golfik odpala bez problemu

rysiuii napisał:
Witam
Też borykam się z tym problemem :-(
Zna ktos kogoś blisko Głogowa (dolnośląskie) kto by mi przestawił mapy ?
zrób rozrusznik!! nie kupuj uzywanego daj swoj do regeneracji do porządnego warsztatu a problem zniknie!!!

Więc jak najszybciej zrobie najpierw rozrusznik.
A powiedzcie czy zmiany w sterowniku silnika - Numer kanału 01 na wieksza dawkę paliwa, zmienia dawke tylko startowa czy cały czas ?
Odbija sie to na większym spalaniu ??

rozruch zregenerować możesz samemu,pamiętaj aby tych tulei za mocno nie smarować bo nie będą spełniać swojej funkcji bo zakleją się i będą stawiać opór,na tuleje wystarczy dać po dosłownie kropelce oliwy i wszystko będzie się ładnie kręcić,pozdro

Witam chlopaki:) tak jak pisałem wczesniej po zmianie rozrusznika pali super ale jeszcze VCDSem zmienilem dawke startowa teraz pali od dotkniecia kluczyka:) niczym benzynka;) dodam ze zmniejszylem mu nawet obroty miałem 907 zmienilem na 840:) maszyna sie uspokoila i mruczy delikatnie;) POZDRAWIAM

Też miałam ten problem, ale podczas robienia chipa Aligator wszystko pieknie zrobił i minęło juz ponad rok i nie mam z tym w ogóle problemu, a muszę przyznać, że troche kilometrow nabiłamod tego czasu.

Jeszcze raz zadam pytanie do kolegów co podnieśli dawkę paliwa.
Odbija się to na większym spalaniu ? Dawka podniesiona do parametru 50. Odpalanie na ciepłym znacznie lepsze.