witam mam pytanie czy jest możliwość zmiany zmniejszenia obrotów silnika przez VCDS?? u znajomego silnik na wolnych obrotach chodzi na 905 obrotów/min troszke duzo moj na 860 a jak u was?

U mnie seryjnie było 830 obr/min ale zmieniłem na 850 i jeździ się lepiej. Musisz wejść w adaptacje - 10 zalogować się w kanale 06 gdzie jest regulacja obrotów biegu jałowego (mozliwa regulacja w zakresie 800 - 1000) dodam że dziś w ten sposób podwyższyłem obroty w swoim Mk5.
jeśli kanały w adaptacji są nieaktywne wpierw wchodzimy w zakładkę Dostęp upoważ. - 16 gdzie dopiero po wklepaniu kodu 12233 /w BLS i BXE ten kod został przyjęty.

kolego ja i moj kolega mamy silniki BKC i niestety ten kod dostepu nie przyjmuje;/ moze ktos zna inny kod

jarfab0511 napisał:
kolego ja i moj kolega mamy silniki BKC i niestety ten kod dostepu nie przyjmuje;/ moze ktos zna inny kod
Mam też silnik 1.9TDI BKC ten kod 12233 jak najbardziej przyjmuje, mam VCDS 908.1 PL

klepa napisał:
jarfab0511 napisał:
Mam też silnik 1.9TDI BKC ten kod 12233 jak najbardziej przyjmuje, mam VCDS 908.1 PL
http://img10.imageshack.us/img10/3069/obrotysilnika.png
sciagnalem Twoja wersje zainstalowalem łacze sie z autem wszystko pieknie ale gdy chce wprowadzic kod i zmiany wyskakuje mi komunikat ze mam nie oryginalny interfejs i zebym skontakotowal sie z VCDS;/
Ty masz oryginalny czy klona??

jarfab0511 napisał:
Ty masz oryginalny czy klona??
Klona

hmm a gdzie kupowałeś?? na stronie e-service?? czy na allegro?

jarfab0511 napisał:
hmm a gdzie kupowałeś?? na stronie e-service?? czy na allegro?
W 2009 r. od prywatnej osoby, jest to VCDS 908.1 PL.

Witam kolegów;) a jednak dało sie zmienic i moim kabelkiem obroty silnika;) zmienilem na 840 teraz maszyna spokojnie mruczy:)