Lipa będzie z tymi zaślepkami, bo sam grill bez znaczka jest ok...
ja bym chyba zostawił serię...
Ano właśnie, coś mi się kojarzyło, że ktoś to u Nas miał..
Więc pewnie zrezygnuję z tego, może faktycznie spróbuję na czarno pomalować, tak jak Pasterz napisał..
Dzięki
Tak myślisz? Swojego czasu chciałem cały przód zrobić na GTI, ale stwierdziłem, że jednak nie..
Teraz znowu sam już nie wiem, znudził mi się ten przód w takiej fabrycznej wersji, dlatego coś z nim muszę zrobić.. 
Przód GT robi niesamowitą robotę ... Gdyby nie Mk1 ...
Sami wiecie .
Do tego progi GTI i tyłek z przetłoczeniem ... A Marka żona ciśnienie 10000 
¯arty , żartami ale jak już sobie tak tu fajnie spamujemy w twoim temacie ...
Byłem z dziewczyną 4 lata , dwa mieszkaliśmy razem i rozstałem się z nią właśnie przez Mk1 . Wiecznie siedziałem w warsztacie i nie miałem na nią czasu i uciekła
Tak że pilnuj sie żebyś nie został sam z samochodem ale z drugiej strony ja nie narzekam 
No to ładnie..
Widzisz, różnica jest taka, że dziewczyna może odejść bez żadnych konsekwencji, a żona już nie
A tak na poważnie.. Z jednej strony faktycznie dużo czasu spędzam przy aucie, ale jakąś pasję w życiu trzeba mieć, nie da się żyć tylko rodziną i pracą, bo można zwariować..
Tak więc w moim przypadku na ten rok sobie już raczej podaruję jakieś większe zmiany, może jakieś drobiazgi, ewentualnie Turbo-Kit na jesień, ale to jeszcze nie jest pewne, bo taka modyfikacja silnika to już nie idzie w stówki tylko w tysiące..
Pzdr
Jak się uda to może pod 200 KM, jak robiłem virusa to się co nieco dopytałem,
Zmiana Intercolera, nowe wtryski, nowa pompa paliwa, kolektor ssÄ…cy, itd..
Zobaczymy.. Ten silnik ma małą pojemność, jakby nie było, więc żeby osiągnąć z niego fajną moc i NM to trzeba go ostro pomodzić..
To jest w sumie taka teoria, chciałbym więcej mocy, ale boję się o sprzęgło, można w sumie zamienić na spiekowe.. ale..
Kiedyś myślałem nad wymianą silnika, ale to też mi odeszło..
Czas pokaże.. ja czasem mam jakiś plan, a za chwilę już go eliminuję, to zależy co i gdzie poczytam, usłyszę, itd..
Również na Naszym forum dużo się dowiaduję, w sumie, to ten Golf jest moim pierwszym wozidłem, które przerabiam na większą skalę..
P.S. Fajną masz kobietę, że Ci funduje zabawki do autka.. nic tylko pozazdrościć.. 

Marco, pojemności silnika niczym nie zmienisz... owszem turbo, IC itd.... ale bariera pojemności jest nie do przeskoczenia...
Czasami lepiej zainwestować w auto z większym silnikiem i pózniej modzić (tak, mam na myśli Golfa GTI) 
Juras, z tego co wiem, to z tym motorem można porządzić..
Tak jak piszę, wymiana paru rzeczy, program, i będzie GIT 
Wiem, że to nie jest GTI, 1.4 to nie 2.0, ale można go zrobić na podobną moc, którą ma GTI w serii..
Wymiana silnika to jest spora inwestycja, nie mówiąc już o robocie, jaką trzeba zrobić..
Może spróbuję, nie wiem, na pewno nie będę silnika wymieniał, jak się uda go zrobić na ok 200 KM to będzie super, jak nie, to trudno..
Pzdr
Kolego Pasterz.. Dzięki za wiarę.. 

Myślałem raczej o zmianie auta na GTI:)
Miałbyś już w gratisie mody typu czarna podsufitka, pakiet GTI o którym myślisz, moc w jaką celujesz... A jak wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia, zrobisz z 1.4 200KM i od razu pojawi się pytanie, ciekawe jak to jest 250KM, 300KM itd... ale tego juz z 1.4 nie osiągniesz....
Jeśli zależy Ci na mocy, ja skłaniałbym się do zmiany samochodu 
1.4 - 200 koni fajnie brzmi
Ale auto bie będzie nadawało sie do codziennej jazdy ... Dużo jeździłem na sprzęgle spiekowym i uwierz sie to nie jest sprzęt na normalne drogi a jeszcze jak miał byś jeżdzić ¯oną i dzieckiem ...
Modyfikacje jakie podałeś z robocizną wyjdą cię tyle samo co musiał byś dołożyć do GTI

Emil20 napisał:
..Modyfikacje jakie podałeś z robocizną wyjdą cię tyle samo co musiał byś dołożyć do GTI
Myślę, że modyfikacje mogą wynieść więcej... Marco ma przyzwoity rocznik więc dostałby przyzwoitą kasę za swojego, za GTI trzeba położyć niewiele ponad 30tys.... pozniej chip i na dzien dobry jest 230KM.... a część gadżetów można przecież zdemontować i przełożyć do nowego nabytku 
Dobra Marco, postanowiliśmy, wystawiasz golfa na sprzedaż 

Jasne.. już go wystawiam 
Po części macie koledzy rację, łatwiej byłoby sprzedać i kupić GTI..
Ale.. jest jeden mały haczyk..
Mój samochód mam od nowości, wiem że miał tylko jedną małą przygodę, i nie był złożony z dwóch egzemplarzy..
Nie do końca jestem zwolennikiem kupowania używanych aut, a już na pewno takich cudeniek jak GTI, jak ktoś kupuje taką furę to nie po to, żeby jeździć 50-60 km/h, tylko raczej po to, żeby mu dawać popalić..
Do czego zmierzam.. nie ma pewności, jak ktoś traktował takie GTI, może nie wszystkie, ale pewnie większość tych modeli jest ostro deptana, a ja takiego auta nie chcę.. Ostatnio w BB widziałem jak jeden młody koleś śmigał takim GTI, palił gumy przy każdej możliwej okazji, więc od takiego gościa nie chciałbym auta..
Moje to może nie GTI, ale przynajmniej wiem jak go eksploatuje..
A co do moich planów, to tak jak napisałem, teoria..
Jak się nie uda pod 200 KM, to może 170-180, na jesień na pewno wrócę do tematu..
Pzdr

Tu sie zgodze ze nie wiadomo co sie kupi a w przypadku Gti ryzyko ze auto było butowane znacznie wzrasta. W twoim przypadku dolot wieksze turbo i wydech trzeba rozluznic i oklice 200 bankowe,wtryski stykna na te moc a jak bedzie dobrze wystrojone to sprzegło też da rade.Nic tylko modzić