Witam
Jestem już na tym forum ze 3 lata bodajże, ale nadal nie pokazałem wam swojego golfa 1.4 z 2004 r.
aktualny przebieg: 96 tyÅ›.
Wyposażenie:
- niestety brak klimatyzacji
- el. szyby
- el. lusterka (podgrzewane)
- 10 poduszek
- otwieranie i domykanie szyb z kluczyka
- sprzęcik alpine ze złączem do iPoda, USB oraz Aux.
- felgi (czarny połysk) 18 lato, zima 15
- ABS
- ESP
- centralny zamek
- skrzynia 5-cio biegowa
I to chyba na tyle jest to dość uboga wersja wyposażeniowa (trendline) jak i silnikowa.
Plany:
- obniżenie ze 30 mm
- oklejenie folią biały mat
- przyciemnić szybki
- zmiana kierownicy na trójramienną 

Felgi były malowane w tym roku. Na zdjęciach wyżej jest czarny mat a tutaj czarny połysk.
A tak ma wyglądać efekt końcowy mojego golfika 

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez neo21 (11-10-2013 07:04:54)
Witam 
£adny Golfik, plany też widzę masz konkretne..
Wyposażeniem się nie przejmuj, ważne, żeby dobrze służył.. 
Moim osobistym zdaniem Golf ładniej wygląda w obecnym kolorze, ale to tylko moje zdanie, z którym nie musisz się liczyć..
Powodzenia w modzeniu..
PS. Dlaczego dopiero teraz teraz się pochwaliłem, skoro już 3 lata tu jesteś? 

Marco napisał:
Witam
£adny Golfik, plany też widzę masz konkretne..
Wyposażeniem się nie przejmuj, ważne, żeby dobrze służył..
Moim osobistym zdaniem Golf ładniej wygląda t obecnym kolorze, ale to tylko moje zdanie, z którym nie musisz się liczyć..
Powodzenia w modzeniu..
PS. Dlaczego dopiero teraz teraz się pochwaliłem, skoro już 3 lata tu jesteś?
Sam nawet nie wiem. Chciałem coś pomodzić i dopiero wrzucić fotki, ale z tym też idzie ciężko z powodu braku czasu. Zawsze się zbierałem, zbierałem i tak minęły 3 lata 

£adne autko ambitne plany kierownica ori czy była wymieniana i jak na 9 letnie auto bardzo mały przebieg.

Jak go obnizysz, okleisz na biało, (moja propozycja, zebys zostawil tylko czarne lusterka)
przyciemnisz szyby, i ewentualnie zmienisz przod to bedzie przeeeee koot !! 
fajnÄ… felge masz
bedzie lepiej wygladac niz ten co dałeś przyklad bo Twoj jest oczywiscie 2 drzwiowy 

Dostałem dzisiaj pocztą PlastiDipa w czarnym macie, więc lusterka w ten weekend idą do malowania.
Myślałem, żeby przemalować go samemu na biało białym matowym plastidipem mam pistolet tylko kwestia zamówienia takiej ilości koloru. Co o tym sądzicie? Czytałem, że to fajna opcja nie droga zwłaszcza jak robi się to samemu.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez neo21 (15-11-2013 16:49:35)

A nie boisz się sam podjąć tej zmiany koloru że coś nie wyjdzie??
Pasterz napisał:
Turbo tym cholerstwem się banalnie maluje, żeby to spierdzielić to na prawdę trzeba się postarać
Potwierdzam:) Na wiosne bede koledze malowal BMW do driftu PlastiDipem i nie ma sie co bac:)
Ostatnio edytowany przez fishraz (15-11-2013 22:27:23)

To aż tak proste nie da się spieszyć to ja maluje swojego na czarno:)

a z myciem i muchami z przodu?, nie zetrze sie np myjka bezdotkowa?

Suchy napisał:
a z myciem i muchami z przodu?, nie zetrze sie np myjka bezdotkowa?
Mycie i pielęgnacja samochodów pomalowanych PlastiDip:
myjnie bezdotykowe na stacjach benzynowych
mycie ręczne (gąbka lub rękawica z mikrofibry, szampon)
woskowanie w celu kropelkowania wody i stworzenia bariery dla brudu
uwaga: unikamy myjni automatycznych (szczotek) i silnej chemii (może pozostawić plamy)

Zainteresował mnie ten temat PlastiDip-a i zastanawia mnie ile wart jest ten Plasti Lak co na allegro go pełno... to pewnie coś podobnego, tylko jak wypada w porównaniu z Dipem... Może ktoś to testował i ma porównanie?

Plasti dip wyglada bardzo slabo jak cale autko pomalujesz, plus jest taki ze mozna to sciagnac i wrocic do orginalnego koloru.
Jesli ktos chce sie w to bawic i ma czas to fajna sprawa, ja osobiscie jedynie kola bym dal zrobic
Mozna sie duzo dowiedziec o plast dipie z tych filmikow ktore firma zamieszcza na youtubie.
http://www.youtube.com/watch?v=jayyTUy3GTw

Własnie się też tak zastanawiam aby zmienić kolor ale jak piszesz że nie warto to się jednak wstrzymam.

Turbo napisał:
Własnie się też tak zastanawiam aby zmienić kolor ale jak piszesz że nie warto to się jednak wstrzymam.
Nie jestem ekspertem i nie keruj sie zbytnio moim zdaniem ale widzialem kilka aut zrobionych plastidipem i masakra
moze dali za malo warstw bo trzeba dac minum 4 zeby kolor nie przebijal, ale zawsze znajdzie sie ktos taki kto moze Ci zerwac plasti dipa ze zderzaka np i wtedy maluj od nowa element.
Ja jestem zwolennikiem oklejania aut widzialem jak to robia profesjonalisci i efekt jest b.dobry i tanszy niz lakierowanie 

Tu masz racje Pasterz ze lakier to najlepsza opcja
Ale jak myslimy o alternatywnych i tanszych od lakierowania metodach to sa te opcje, ale wiadomo to kwestia gustu 
To tez lakierowanie moze nie pojsc dobra droga jak po kosztach mietek w stodole nam pomaluje 
Cenia czyni jakosc chcesz miec pieknie wygldajace autko trzeba slono placic 
Ostatnio edytowany przez pabloo8600 (17-11-2013 16:50:30)

Nie no nie mów takich rzeczy bo jak ktoÅ› siÄ™ na tym zna to efekt jest super. PrzykÅ‚ad tego golfa http://www.oemtuning.pl/demo-car/volksw … 4-variant/ on jest pomalowany od poczatku do konca plasti.