Stanalem przed dylematem kupna radia CB. Na rynku mnogosc ofert, zakres cenowy jest rowniez ogromny. Zakladam ten temat aby wszyscy poszukujacy radia mieli pewien punkt zaczepienia i mogli znalezc informacje przydatne w kupnie CB. Druga rzecz to montaz takiego sprzetu w naszym golfiku, chodzi mi przede wszystkim o montaz najmniej zmuszajacy w ingerencje mechaniczna auta. Czyli krotko mowiac jak wszystko zamontowac, zeby nie bylo problemu z wystajacymi kablami, przeciekajacymi uszczelkami, uszkodzeniem lakieru i innych podzespolow. Pozdrawiam ADMIN 

Mialem klika cb i powiem tak: najgorsze badziewie to cobra, natomiast tanie i dobre radia to bezwatpienia united i president. Mimo wszystko radio to dopiero pol sukcesu, wazne jest miec jeszcze dobra antene.

Nie polecam Midlanda
shit totalny, posiadam taki i mowie Wam porazka

Uniden 520 xl. Bardzo porzadny sprzet, zgodze sie tutaj z przedmowcami, ze radio to dopiero polowa sukcesu. Druga polowa to dobra antena.

Tanie i w miare cb to ultra III, szumy nie sa denerwujace. Strojenie latwe. Za ta cene 160zl to naprawde ok.

Ja posiadam antenke presidenta ohio i radio Alana 109 i przyznam, ze ze zbieraniem sygnalu problemu nie bylo i nie ma.

Z takich troche lepszych radyjek polecam Radio PRESIDENT JOHHNY II ASC, jego cena to okolo 400 zł, ale naprawdę warto. Pozdrawiam

Ja pod antene podlozylem jakas folie, na allegro wyczailem jakis czas temu. Jesli natomiast chodzi o kabel to bezposrednio przez bagaznik puscilem, zeby nic nie moglo obcierac. No fakt w miare to egzamin zdaje, ale z drugiej strony podczas jazdy z predkoscia powyzej 100 km/h slysze w srodku odglos niedomknietych drzwi, i wydaje mi sie, ze to wlasnie przez ten kabel, ktory wpuscilem do srodka, pewnie uszczelka sie odksztalcila.
Rafi to raczej nie zadna uszczelka tylko najnormalniej w swiecie odglos anteny, zreszta sam napisales,ze slychac powyzej 100 km/h.

Mam radyjko President Harry II ASC + Sirio AS 100. Polecam 100% zadowolenia!!!

President jedno z lepszych radyjek za przystepna cene. Malo kto na nia narzeka 
Za reka na seru polecam ci taki komplecik Johnny President made in philipines to jest pierwsza wersia tego radia i ciezko dostepna + taka antenka na magnes Johnny President ML-145 ja mam taki zestawik i jestem z niego bardzo zadowolony. Koszty to okolo... radio jakies 250zł a antena (jak Ci sie trafi ) to nawet za 140 zł oczywiscie urzywana bo nowa to koszt jakies 200 zł (okolo)

ja używam uniteda i jestem bardzo zadowolony

kolego no ja jezdze z cb juz kupe czasu w poprzednim aucie i jezdzilem z innymi sprzetami w sensie radio antena. Jest kilka opcji bo troche jestem w tajemniczony jezeli zalezy ci na cb gdzie nie musisz sie martwic o antene ze ktos ci ja zajuma albo porysujesz dach czy cokolwiek sa anteny (oczywiscie jezeli nie masz nawigacji) wygladajace jak normalna antenka w vw golf ale jest ona jakby 2 systemowa placisz za nia okolo 250zl montujesz ja sobie na stale demontujesz stara ciagniesz kable i po sprawie i nie myslisz o niczym i nikt nie wie ze masz cb chyba ze zajrzy do srodka patent dobry i antena ladnie sciaga. Ja osobiscie mam tak bo nei chcialem narazie wydawac pieniedzy szczegolnie ze mam dobra antenke i juz kupe czasu jezdze w lewym progu kabel puszczony do bagaznika i na dach kupilem naklejke bezbarwna i nic nie rysuje lakieru tak samo mialem w poprzednim aucie zrobione. Cb radio jezeli male pieniadze to radio mk3 bardzo proste w obsludze i naprawde dobrze dziala ja do tego mam antene floride i naprawde jest dobrze. Jak bym zmienial cb to na presidenta harry classic bo jak przejdziemy na fm za jakis czas a jest to mozliwe to tam masz mozliwosc zmienienia fali a w jonym nie i radio spoko. Naprawde uwazam ze nie ma sensu bog wie jak wysokiego modelu np presidenta kupowac bo to sie mija z celem wsytarczy to co powiedzialem. Pozdrawiam

Witam, właśnie zakupiłem używany zestaw president: harry2asc i missouri. Mam pytanko, w jakim miejscu montujecie radyjko na sale? Jeżeli można to prosiłbym o fotke. I jeszcze jedno. Gdzie podpinacie zasilanie.
Musiałbyś sobie popatrzeć w dziale "Przedstaw się..." jak chłopaki mają zamontowane cb. Generalnie można do tego celu wykorzystać mały schowek kierowcy, podłokietnik tzn, schowek w podłokietniku. Sam osobiście miałem zamontowane na rzepy przy boku tunelu. Piszę tylko o rozwiązaniach, że tak powiem "bezkolizyjnych" czyli zamontowanie cb tak, zeby nie musieć wiercić dziur, wycinać itp.

wejdź do mnie na profil mam zdjęcie w którym na którym widać gdzie zamontowałem cb