Tutaj już nie chodzi o atest bo spotkałem już wiele w miarę solidnych części, które z różnych względów zostały wycofane z rynku UE. Po prostu te części przedstawione przez Pawelrade są bardzo kiepskiej jakości, atest jakiś pewnie mają 

Panowie, podnioslem auto lewarkiem, zakrecilem kolem i zauwazylem ze co pół obrotu coś cyka, terkocze jakby patyczek w szprychy od roweru wlozyć. Co to moze byc? Kolo luzów nie ma, chodzi o lewy przód.

Moim skromnym zdaniem przegub zewnętrzny się kończy, co się dzieje przy skręcaniu?Też tak cyka?
Prawdopodobnie przegub, ale niewykluczone, że się coś z łożyskiem czasem nie dzieje. Najlepiej to ściągnąć koło i wtedy wszystko obejrzeć. Jeśli przegub to musi dawać oznaki przy skręcaniu.

No właśnie nic nie słychać jak się skręca ani jak się jedzie na wprost jedynie słychać jak postawie auto na lewarku i sam zakrece kołem 

a nie jest to dzwiek klockow hamulcowych o tarcze?

Kurde, koła nie ściągałem ale dokładnie przysłuchałem się jak samochód był na lewarku i wydaje mi się, że bardziej z przegubu tzn. z tej plastikowej czy gumowej osłony, tak jakby to ona tarła, to nie jest metaliczny dźwięk tylko tak jakby tworzywo, plastik. Skoro mowa o dźwięku klocków to czy wam jak samochód jest na podnośniku obraca się koło swobodnie?Tzn u mnie jest opór i ostatnio w passku też sprawdzałem b6 i opór był, jak zakręce to koło się obróci 2-3 razy.
Ostatnio edytowany przez Pawel (14-06-2010 22:37:31)