Witam
potrzebuję drobnej pomocy - na stronie manna jest napisane, że Od nr podwozia 1K_6_160001 (Golf) - PU 936/1 x, natomiast Do nr podwozia 1K_6_160000 (Golf) PU 936/2 x
mój numer vin 1K z 4W085505
czy ktoś z kolegów mógłby mi wyjaśnić, który filtr powinienem kupić i w jaki sposób to dopasowaliście - tak na przyszłość żebym znowu nie pytał
- czy chodzi o to że ostatnią cyfrą u mnie jest 5 więc powinienem kupić PU 936/1 x bo ostatnia cyfra wyższa niż 1
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

komplikujesz sobie sprawe ,w sklepie z częściam na pewno ci pomogą i dają odpowiedni filtr ,a o jaki filtr ci chodzi?pozdrawiam

jak w temacie - filtr paliwa:) pewnie masz rację, ale ostatnio dość dużo w autko ładuję i chciałem dobrej jakości części ściągnąć przez internet, żeby trochę ograniczyć koszty:) a z tym filtrem szczerze mówiąc nie ogarniam - ktoś może miał podobny problem ?

Z tego co mi wiadomo to do golfa V i golfa plus i nie tylko stosuje siÄ™ dwa rodzaje filtra .
1--http://allegro.pl/filtr-paliwaaudi-a3-octavia-golf-plus-v-vi-pe973-2-i1818058919.html
wg. katalogów i serwisu do mojego plusa 2007 r .
niestety a może i lepiej bo jest tańszy ,mam ten :
2--http://allegro.pl/filtr-paliwa-mann-vw-caddy-eos-golf-v-plus-wawa-i1827023755.html
W przypadku 1 wymiary masz na aukcji
podaje wymiary drugiego śred. 83mm / wys. 142 mm /śrd. wew. 38.5 mm
obudowa filtra u mnie jest taka :
3-- http://allegro.pl/vw-golf-v-altea-toura … 37698.html

po numerze vin wyszedl taki sam filtr jak u kolegi arianm
Uploaded with ImageShack.us

dzięki wielkie za pomoc:)

Witam Panowie odnowie temat zeby nie zaczynac nowego , wiec dzisiaj wymienialem olej jaki i filtr paliwa mam do was pytanie po wymianie filtr paliwa chcialem go zalac po przez wlaczanie i wylaczanie zaplonu ale wogole nie bylo slychac pompki i paliwo nie chcialo isc odpowietrznikiem wiec zalalem filtr sam recznie odpalilem i samochod jezdzi , ale czy nie powinno paliwo tryskac do gory przez odpowietrznik ( zeby nie bylo probowalem bardzo duzo razy przekrecac zaplon i nic to nie dalo )

paweldaniel napisał:
Witam Panowie odnowie temat zeby nie zaczynac nowego , wiec dzisiaj wymienialem olej jaki i filtr paliwa mam do was pytanie po wymianie filtr paliwa chcialem go zalac po przez wlaczanie i wylaczanie zaplonu ale wogole nie bylo slychac pompki i paliwo nie chcialo isc odpowietrznikiem wiec zalalem filtr sam recznie odpalilem i samochod jezdzi , ale czy nie powinno paliwo tryskac do gory przez odpowietrznik ( zeby nie bylo probowalem bardzo duzo razy przekrecac zaplon i nic to nie dalo )
tak dokładnie po załączeniu zapłonu powinna przez kilka sekund pompa wstępna podawać paliwo,sprawdź czy prąd dochodzi do pompy

Ale chyba bez pradu by nie chodzila a golf smiga bez problemu

paweldaniel napisał:
Ale chyba bez pradu by nie chodzila a golf smiga bez problemu
ta pompa nie działa cały czas to jest pompa która dział przez kilka sekund po przekręceniu kluczyka a potem sie wyłącza,ona nie działa cały czas

potem paliwo podaje pompa tandemowa jak sie nie myle

jarus1910 napisał:
potem paliwo podaje pompa tandemowa jak sie nie myle
tak dokładnie tandemowa lub jak kto woli vacum

to czyli jezeli siadla mi ta pompa to i tak samochod bedzie jezdzil normalnie

paweldaniel napisał:
to czyli jezeli siadla mi ta pompa to i tak samochod bedzie jezdzil normalnie
może źle odpalać

Nie no jak narazie nie mam problemu z odpalaniem pali od strzalu...

ale to tez moze byc zasługą dobrych zaworków zwrotnych ze trzymaja paliwo zobacz moze bezpiecznik strzelił i wsio bedzie

panowie wiec jezeli mi nie chodzi ta pompka to zabardzo nie mam sie o co matrwic chociaz jezdze w dalekie trasy 2tys km w jedna strone podejrzewam ze z taka pompka juz wracalem teraz bo nie wiem kiedy mi ona siadla , a powiedzcie ktory bezpiecznik jest od tej pompy.

nr bezpiecznika to 28-15A lub przekaźnik r10