Panowie!
¯ebyśmy się dobrze zrozumieli, jeżeli ktoś chce zapytać np jak odkręcić filtr kabinowy w moim golfie, to zapraszam do działu Warsztat - Bo to przyda się wszystkim
Jeżeli masz pytanie np. czemu mój najukochańszy golfik nie odpala zapraszam na ten dział bo to nikomu więcej się nie przyda
Witam
Posiadam golfa v 1,4 fsi . 2004r. Od pewnego czasu mam problem z centralnym zamkiem po dwukrotnym naciśnięciu pilota nie odblokowywały się drzwi ,pasażera przód , ignorowałem to do czasu gdy przestały blokować się drzwi tylne z tej samej strony.Pomyślałem że może odłączenie akumulatora załatwi sprawę . Niestety w obecnej chwili mam kolejny problem mój golfik przestał odpalać pomocy
Witam mialem identyczny problem w moim golfie przednie dzrwi pasazera sie nie otwieraly z pilota musialem od wewnatrz je ortwierac, ale po wymianie aku wszytko minelo.
sprobuj podladowac akumulator moze stracil na mocy bo kupowac nowy to wydatek ja akurat musialem kupic z innego powodu ale pomoglo mi na to.
BTW powinienes zalozyc nowy post.
Ostatnio edytowany przez pabloo8600 (21-12-2013 12:15:42)
Witam Panowie. Mam pewien problem z moim autkiem Golfem V 1.9 TDI. Po zamknieciu samochodu z pilota (nie moge okreslic po jakim czasie) uchyliły sie szyby do połowy dodam ze jest 3 dzwiowy. Zdarzyło mi sie to po raz drugi w okresie 3 miesiecy. I miałem pecha bo mi troszke napadał deszcz. Pomozcie z gory Dziekuje i Pozrawiam!!
bobus86 napisał:
Witam Panowie. Mam pewien problem z moim autkiem Golfem V 1.9 TDI. Po zamknieciu samochodu z pilota (nie moge okreslic po jakim czasie) uchyliły sie szyby do połowy dodam ze jest 3 dzwiowy. Zdarzyło mi sie to po raz drugi w okresie 3 miesiecy. I miałem pecha bo mi troszke napadał deszcz. Pomozcie z gory Dziekuje i Pozrawiam!!
U mnie jest tak, że po zamknięciu samochodu można przytrzymać przyciski na pilocie i wtedy szyby się opuszczają lub podnoszą. Może wrzucasz kluczyki do kieszeni i przypadkiem sam otwierasz?
Dzięki wielkie. Rzeczywiście tak jest, że u mnie też po przytrzymania przycisku się otwierają i zamykają okna. Nie wiedziałem o takiej funkcji.
W przypadku mojego fsi problem z odpalaniem na szczęście się rozwiązał . Odłączyłem klemę minusową kilkakrotnie podładowałem akus no i odpalił ale sprawiał wrażenie zalanego, Na chwilę obecną odpala tak jak zawsze ,niestety zamek centralny bez zmian,zamyka wszystkie drzwi oprócz tylnych . Przeprowadziłem następujące doświadczenie : Po pierwsze sprawdziłem czy lampka sufitowa zapala się po otwarciu felernych drzwi - jest OK . po drugie odtworzyłem szybę kierowcy zamknąłem zamek od wewnątrz sprawdziłem na zewnątrz ,czy wszystkie drzwi są zaryglowane , niestety tylne problematyczne nie ryglują się, po trzecie spróbowałem zaryglować z zamka od strony kierowcy zewnątrz -nadal wspomniany zamek nie reaguje - macie jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
Dodam , że podczas zamykania auta migacze nie mrugną a powinny raz przy ryglowaniu , natomiast alarm się uzbraja a co dziwne ,w zamku który omawiam slychać klikniecie podczas zamykania i otwierania, tak jak w pozostałych