Witam wszystkich . Zjarał mi się klakson , w serwisie zaśpiewali mi 250 zł . Na Allegro widziałem taki za ok.30 zł . Sprawdzili bezpieczniki , skasowali mnie na 30 zł , gościu przyniósł klakson na dłoni i powiedział , że sie spalił . Prawdopodobnie wystarczyło przeczyścić końcówki . Proszę o opinię .
Tzn. wymienili ci na nowy? Nie rozumiem do końca twojego postu. Sam klakson jest ciężko spalić, chyba, że np. został zalany wodą, w większości przypadków są to własnie zaśniedziałe styki albo spalone bezpieczniki, czasami problem związany jest z przyciskiem na kierownicy, ale spalić to trzeba naprawdę się postarać.

Ja również jestem zdania, że przeczyszczenie styków lub ewentualna wymiana bezpieczników załatwiła by sprawę

Dość prosta procedura, najpierw sprawdzamy bezpiecznik, potem styki, a najlepszym rozwiązaniem było by podłączenie klaksonu na krótko do akumulatora

Możecie szczegółowiej opisać w jaki sposób podłączyć klakson do aku i sprawdzić czy działa? Mam problem z niedziałającym klaksonem.

Zacznij od bezpieczników.

Witam serdecznie. Mam GOLF v PLUS 1,9 TDI BXE Potrzebuje pomocy. Miałem małą stłuczkę i poszła kostka czteropinowa która łączy alternator i klimatyzację znajduje się ona z prawej strony za lampą i teraz nie mogę dość jak podłączyć kable od klimy i altka a schematu też brak. bardzo prosze o pomoc mój nr 509906975
kolego to Twój pierwszy post, dlaczego postanowiłeś zapytać o to w dziale krótkie pytania szybkie odpowiedzi? Proszę kolegów o nie odpowiadanie tutaj, bo będziemy mieć bałagan

bo nie wiedziałęm jak dodać wyżej

a gdzie moge oczekiwac odpowidzi

Przepraszam za bałagan już jest OK

To daj bana jak musisz bardzo chce go dostać i nie strasz bo cały chodzę.