Witam ostatnio 2 razy zaczęła mi migać kontrolka od świec żarowych auto jakby miało trochę mniej mocy, gaśnie dopiero jak zgaszę auto i odpalę od nowa. Gdzie szukać problemu ??
nie chce cię straszyć ale kumpel miał taki problem przy pompowtryskach,
ja osobiście sądzę że poprostu któraś świeca nie grzeje

Miałem to samo w mojej IV przyczyną była spalona żarówka w światłach stopu w V jeszcze się z tym nie spotkałem

U mnie były przepalone dwie świece, ale nie miałem podobnych objawów...
Tu znalazłem temat na forum paska:
http://forum.vw-passat.pl/threads/11797 … c-zarowych

Panowie przy zapaleniu się tej kontrolki wyskakuje komunikat "dysfonctionnement du moteur atelier" może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy??

awaria silnika w warsztacie , w wolnym tłumaczeniu przy użyciu translatora 

Maciek220192 napisał:
Panowie przy zapaleniu się tej kontrolki wyskakuje komunikat "dysfonctionnement du moteur atelier" może mi ktoś wytłumaczyć co to znaczy??
tak w skrucie to oznacza złe lub nieprawidłowe działanie silnika,podepnij auto pod kompa i zobacz jakie błędy są,może to być związane ze softem lub jakimś uszkodzeniem sterownika(komputera)

Panowie auto podpiołem auto pod kompa i i błąd typu "nieprawidłowe działanie pedału gazu na biegu jałowym" wymieniłem pedał gazu i dalej to samo
co proponujecie spotkał się ktoś z tym już ??

Auto zrobione
kabelki były luźne i uszkodzona blokada pinów w wiązce kabli która idzie na silniku w takim peszlu (między innymi kabel od sterowania pedału gazy) dlatego wyświetlało ten błąd.

Także sam widzisz jak to jest, najpierw trzeba kompa podłączać i błedy odczytać, a następnie szukać przyczyny, albo najpierw popatrzeć, ewentualnie jak koledzy piszą można sobie przetłumaczyć znaczenie wyświetlanego błędu, a nie potrzebnie Pedał gazu wymieniałeś, 

ale akurat za pedał gazu nie płaciłem więc luz założyłem stary 

tylko tu ci nie papisze w błędzie popsuty przewód czy cos