Mam pewien problem ze swoim AXX
W sumie ma wyeliminowane wszystkie wady jakie posiada ten silnik ale nadal mi cos nie daje spokoju.
Problem jest taki ze nie mam z kim porownac odglosow silnika bo w mojej okolicy nikt GTI nie ma z axx:/
Dzwiek dochodzi z miski olejowej. Napoczatku walczylem z tym wiec zostal wymieniony lancuch i napinacz napedu pompy oleju i walkow wywarzajacych.
Dzwiek przypomina mniejwiecej jak by wsypal do niej garsc malych nakretek heh
Po dodaniu gazu halas ginie ale na biegu jalowym znowu zaczyna grzechotac.
Nie wiem czy to jest normalny odglos czy cos jest nie tak
to ze te silniki pracuja jak stare rzechoty to o tym wiem ale z dolu silnika raczej nie powinno wedlug mnie zadnych halasow byc.
Czy ktos potrafi mi odpowiedziec na taki problem ?

słyszysz go w środku auta po prawej stronie pod schowkiem najbardziej? 
jeżeli minimalnie dotkniesz pedał gazu to "klekot" ustaje?

Haha to tez :p tez nie wiem co to ? Czasem nie przewody paliwowe ?
Ale glownie pytam o grzechotanie w silniku wchodze na kanal i grzechodze tak jak rozwalona skrzynia tylko ze silnik

Nikt nie ma zadnych pomyslow ?

zobacz ten przewod paliwowy za zbiorniczkiem wyrownawczy sproboj go docisnąć w dół i musisz kogoś posadzić do środka auta żeby Ci powiedział czy klekot ustąpił 

Aha cxyli tak jak czulem ze to moze przewod drzec bo cos takiego slyszalem ze wpolo 1.2 tsi sie dzieje.
Dzieki

Mam taki sam objaw.Po delikatnym dodaniu gazu wszystko cichnie.Pytałem na pzeglądzie w aso vw o ten objaw.Powiedziano, źe te silniki tak mają.Pytałem jeszcze innych mechaników i teź to potwierdzili.

Sprawdz jeszcze w jakim stanie sa poduszki silnika 2 sztuki i skrzyni biegow

Ja wam dzis postaram sie naggrac o co mi chodzi.. To nic zwiazanego z lapami itp to jest ewidetnie z silnika