Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 14-02-2014 15:06:39

r0rek
Szeregowy
Od: BAU
Ostatnia wizyta: 01-01-1970

awaria wspomagania

Witam
Mam taki problem ze wspomaganiem kierownicy. Jak były wielkie mrozy to mój golfik nie odpalił więc musiałem go odpalić z kabli. Jednak stał tak nie fortunnie, że musiałem go wypchnąć oraz skręcić kierownicą. Tak zrobiłem. Samochód z kabli odpalił ale pojawiła się czerwona kontrolka od układu kierowniczego i wspomaganie siadło. Pojechałem z tym do mechanika on powiedział że to sterownik wspomagania (i lepiej z tym do elektryka jechać). Pojechał z tym do gostka który zajmuje się elektryką w samochodach on powiedział że to nie elektryka. Powiedział że trzeba wymienić układ kierowniczy? Jednak to jest bardzo droga impreza. Macie jeszcze jakieś pomysły co mogło się stać. Kartę z błędami z komputera będę miał ew. w poniedziałek.

14-02-2014 15:06:39

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 14-02-2014 16:54:49

trzeci5
On wie wszystko
Od: Skrzyszów
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Silnik/Moc: 159km i 343Nm/mało

Re: awaria wspomagania

r0rek napisał:

Witam
Mam taki problem ze wspomaganiem kierownicy. Jak były wielkie mrozy to mój golfik nie odpalił więc musiałem go odpalić z kabli. Jednak stał tak nie fortunnie, że musiałem go wypchnąć oraz skręcić kierownicą. Tak zrobiłem. Samochód z kabli odpalił ale pojawiła się czerwona kontrolka od układu kierowniczego i wspomaganie siadło. Pojechałem z tym do mechanika on powiedział że to sterownik wspomagania (i lepiej z tym do elektryka jechać). Pojechał z tym do gostka który zajmuje się elektryką w samochodach on powiedział że to nie elektryka. Powiedział że trzeba wymienić układ kierowniczy? Jednak to jest bardzo droga impreza. Macie jeszcze jakieś pomysły co mogło się stać. Kartę z błędami z komputera będę miał ew. w poniedziałek.

do puki nie będziemy wiedzieć jakie błędy są to ciężko cokolwiek powiedzieć,możesz jedynie sprawdzić kostkę która dochodzi do wspomagania,wypnij ją oczyść piny,zobacz bezpieczniki czy któryś nie jest przepalony bo podczas odpalania z kabli mogło przepalić bezpiecznik,jak odpalisz auto to przejedź sie kawałek i wykonaj pełny skręt w prawo i lewo

>>>>>> Click on a photo <<<<<<<<
http://imageshack.us/a/img685/7122/podpisyn.jpg

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron