Witam
Mam problem z moją Golfiną- odebrałem moją 5-tkę z warsztatu -był tam miesiąc- naprawiany w związku z tym, że ktoś we mnie wjechał w tył. Dzisiaj odebrałem auto- początkowo wszystko było ok, ale jak silinik zaczął się rozgrzewać- przy przyspieszeniu od biegu 2 słychać po prawej stronie auta (od strony pasażera)- z komory silnika jakiś świst- słyszalny jest zwłaszcza na niższych obrotach (tylko prawa strona-co tam może być?), dodatkowo zauważyłem, że jak hamuje mając samochód na luzie to silnik jakby głośniej pracował. Kolejnym niepokojącym objawem jest objaw stuknięcia dość głośnego przy przyspieszaniu i zmianie biegu z 1 na 2- przy innych biegach tego nie ma- czy macie jakieś pomysły? znając życie ubezpieczalnia będzie robiła problem, ale miałem sprawnie technicznie auto do tego zdarzenia- może coś poradzicie?
Pozdrawiam
VINCE

co dokładnie był naprawiane,może było coś z zawieszeniem robione i te stuki są powodem ingerencji w zawias,miałem podobne stuki przy przyspieszaniu i gwałtownym hamowaniu winna temu była tuleja wahacza przednia ta mniejsza,co do świstu to może świszczeć turbo,lub jakaś rolka np.z napinacza paska wielo rowkowego,

oj nie wróżę nic dobrego

Może być rolka od alternatora, Musisz sprawdzić czy nie ma luzu

jolanta00 napisał:
oj nie wróżę nic dobrego
za takie teksty powinień być od razu ban !