witam,
czy ktoś z kolegów wie jak rozebrać tylną klapę bagażnika (zdjąć te plastiki), posiada jakiś schemat? potrzebuje to zdjąć a nie chcę nic urwać i druga rzecz czy ktoś posiada lub wie jak dostać kołki które trzymają sznureczki i opdpowiadają za podniesienie tylnej półki przy otwieraniu bagażnika?

tpotyra23@wp.pl napisał:
witam,
czy ktoś z kolegów wie jak rozebrać tylną klapę bagażnika (zdjąć te plastiki), posiada jakiś schemat? potrzebuje to zdjąć a nie chcę nic urwać i druga rzecz czy ktoś posiada lub wie jak dostać kołki które trzymają sznureczki i opdpowiadają za podniesienie tylnej półki przy otwieraniu bagażnika?
Kołka nie kupisz samego, jest to integralna część tego plastiku... Sam plastik 150 zł około - pytałem w ASO VW. Brakuje mi jednego - idzie z czegoś dobrać/dorobić 

a jak go rozebrać, sa jakieś zatrzaski?

tpotyra23@wp.pl napisał:
a jak go rozebrać, sa jakieś zatrzaski?
Pewnie są spinki - najlepiej zadzwoń do ASO udając klienta (zapytaj o mocowanie jakie jest i czy samemu da się to ściągnąć). Ja dorobiłem wieszak bez ściągania plastiku - szukaj, są rożne kołki - ja mam czarny (kiedyś bo pomaluje jakąś farba w kolor).

ja wkrecilem mala srubke i sznureczek ładnie wisi nie widac chyba ze bedzie ktos zaglądał i sie przyglądał

Witam, sam jestem tematem zainteresowany. Na pewno trzeba ściągnąć osłonę dolną klapy bagażnika, następnie osłonę szyby. W tej to osłonie są te "uchwyty". Też ma obydwa wyłamane i nie uśmiecha mi się kupować całej osłony (na Allegro widziałem za 40 zł). Zastanawiam się nad podobnymi spinkami choćby z innego auta.

spinki w MK IV można osobno kupić może po malej rzeźbie da się ja zamontować,jak coś to mam na zbyciu całe te poszycie o którym mowa,jeśli chodzi o demontaż to w dolnym poszyciu są dwa wkręty które się znajdują w tych wnękach do zamykania klapy,do ściągnięcia poszycia trzeba użyć nieco siły ciągnąć go przy otwartej klapie do dołu z poszyciem w którym sa te kołki robimy tak samo,pozdro