Witam, przymierzam sie do zakupu jakiegos vw-ika, golfa V nie mam, ale mialem golfa IV. I w zwiazku z tym mam nastepujace pytanie jak jest u golfa v z trakcja? W IV troche d*pa latala i powiem szczerze, ze zawieszenie IV idealne nie bylo. Pozdrawiam 
Golfa V prowadzi sie duzo lepiej niz IV, zasluga przede wszystkim wielowahaczowego zawieszenia. Golf V pokonuje zakrety bardzo pewnie, bez zadnych nazwalbym to zawahań

Pewnie, ze trakcja mk v jest bardzo dobra. Zobacz sobie ktorys tam archwialny odcinek top gear kiedy bohaterem odcinka bylo mk v.

Zawieszenie najlepsze w swojej klasie,golfowi dorownuje tylko po czesci focus. W dieslach moze byc troszeczke gorzej i bardziej zarzucac tyl a to tego wzgledu, ze przod jest duzo ciezszy.

Nie wiem jak w standardzie ale u mnie w gti dupÄ… nie rzuca, bardzo wygodnie sie podrozuje, moze az za wygodnie bo punktow karnych mozna miec tylko 24 

vwfan jesli zawieszenie, trakcja ma byc prorytetem u ciebie przy zakupie auta to nie masz sie czego obawiac i bierz smialo