Ogłoszenie

#1 02-03-2013 10:44:04

Staszek
Aktywny
Zarejestrowany: 01-03-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 79

RCD 300 na RCD510?

Witam:) Mam pytanko czy jak zamienię radio na RCD510 i mam fabryczne czujniki parkowania będę je mógł bez problemu podłączyć tak żeby uzyskać wizualizacje na radiu?? wiem że potrzebny jest również Gateway co najmniej z literką L i czy jest możliwe że taki posiadam??

Offline

 

02-03-2013 10:44:04

VW REKLAMA
Google AdSense


#2 02-03-2013 11:22:38

BRUNO62
Zasłużony
Od: CRY
Zarejestrowany: 21-01-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 138
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105 KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Trzeba się podpiąć pod VCDS-a i sprawdzić jaki masz Gateway. Jeżeli nie to go wyjąć ( jest nad pedałami) i zobaczyć na etykiecie.. Jeżeli trzeba go będzie wymienić to oczywiście na taki co najmniej z literką L no i oczywiście zakodować tak jak był zakodowany poprzedni. Co do wizualizacji czujników parkowania na radiu to powinno to być pod warunkiem że masz odpowiedni sterownik z OPS a nie  tylko PDC. PDC daje tylko sygnał na brzęczyk a OPS daje wizualizacje. Różnica jest właśnie w sterownikach. O tym np. możesz poczytać tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2177412.html

Ostatnio edytowany przez BRUNO62 (02-03-2013 11:26:46)


http://s4.ifotos.pl/img/1jpg_rrxhhaw.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/2jpg_rrxhhns.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/3jpg_rrxhhex.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/4jpg_rrxhhew.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/5jpg_rrxhhwp.jpg.http://s4.ifotos.pl/img/6jpg_rrxhhww.jpg

Offline

 

#3 03-03-2013 12:06:40

Staszek
Aktywny
Zarejestrowany: 01-03-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 79

Re: RCD 300 na RCD510?

A jak mam wizualizacje nad zagłówkami to znaczy że mam OPS?? czy to nie ma znaczenia i czy w ogóle ciężko jest to podłączyć pod radio?

Offline

 

#4 03-03-2013 12:42:25

Staszek
Aktywny
Zarejestrowany: 01-03-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 79

Re: RCD 300 na RCD510?

A i jeszcze zapomniałem zapytać czy jak kupie RCD 510 od skody to będę mógł je przeprogramować na VW?

Offline

 

#5 03-03-2013 15:36:16

BRUNO62
Zasłużony
Od: CRY
Zarejestrowany: 21-01-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 138
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105 KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Staszek napisał:

A i jeszcze zapomniałem zapytać czy jak kupie RCD 510 od skody to będę mógł je przeprogramować na VW?

Nie zrozumiałem tego że masz wizualizację nad zagłówkami roll Natomiast RCD510 od Skody bedzie OK tylko będzie logo powitalne Skody i chyba zielona tonacja kolorów wyświetlacza.


http://s4.ifotos.pl/img/1jpg_rrxhhaw.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/2jpg_rrxhhns.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/3jpg_rrxhhex.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/4jpg_rrxhhew.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/5jpg_rrxhhwp.jpg.http://s4.ifotos.pl/img/6jpg_rrxhhww.jpg

Offline

 

#6 03-03-2013 16:49:56

Staszek
Aktywny
Zarejestrowany: 01-03-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 79

Re: RCD 300 na RCD510?

Nad zagłówkami z tyłu mam taki wyświetlacz który widzę jak patrze w usterko wsteczne. Widać na nim odległość i z której strony jest przeszkoda

Offline

 

#7 04-03-2013 08:30:03

BRUNO62
Zasłużony
Od: CRY
Zarejestrowany: 21-01-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 138
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105 KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Staszek napisał:

Nad zagłówkami z tyłu mam taki wyświetlacz który widzę jak patrze w usterko wsteczne. Widać na nim odległość i z której strony jest przeszkoda

Wszystko wskazuje na to że masz parktronik nie oryginalny i nic z nim nie zrobisz. Aby mieć wizualizację musisz mieć oryginalne  czujniki i to pasujące do odpowiedniego sterownika.sad


http://s4.ifotos.pl/img/1jpg_rrxhhaw.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/2jpg_rrxhhns.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/3jpg_rrxhhex.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/4jpg_rrxhhew.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/5jpg_rrxhhwp.jpg.http://s4.ifotos.pl/img/6jpg_rrxhhww.jpg

Offline

 

#8 04-03-2013 18:55:21

Staszek
Aktywny
Zarejestrowany: 01-03-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 79

Re: RCD 300 na RCD510?

Oryginalny na 100% bo autko mam po Ciotce która kupiła go w salonie więc nic nie było dokładne. a Zdjęcie wrzucę przy najbliższej okazji.

Offline

 

#9 05-03-2013 22:11:48

Staszek
Aktywny
Zarejestrowany: 01-03-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 79

Re: RCD 300 na RCD510?

Jeżeli mam Gatewaya 1K0 907 530 L to możliwe jest że mam czujniki z OPS? a jeżeli nie to jak mogę się dowiedzieć jaki mam model czujników?

Offline

 

#10 07-03-2013 08:26:26

BRUNO62
Zasłużony
Od: CRY
Zarejestrowany: 21-01-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 138
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105 KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Staszek napisał:

Jeżeli mam Gatewaya 1K0 907 530 L to możliwe jest że mam czujniki z OPS? a jeżeli nie to jak mogę się dowiedzieć jaki mam model czujników?

Teoretycznie jest to możliwe. W takim przypadku trzeba podłączyć VCDS-a i w kodowaniu radia ustawić wyświetlanie. Ale w/g mnie nic z tego nie bedzie bo w przypadku gdy byś miał OPS to już by to się wizualizowało bo ustawienia fabryczne prawdopodobnie by na to pozwoliły. Co do modułu sterownika to szukaj go w bagażniku po prawej stronie pod boczną wykładziną. Do tego najlepiej jest wszystko wyjąć z bagażnika ( wykładzinę podłogi, koło, wkład bagażnika) i wtedy jest szansa na dotarcie do sterownika i odczytanie jego Nr. Jak będziesz miał Nr sterownika to wrzuć go w google i czytaj na jego temat.


http://s4.ifotos.pl/img/1jpg_rrxhhaw.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/2jpg_rrxhhns.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/3jpg_rrxhhex.jpg,http://s4.ifotos.pl/img/4jpg_rrxhhew.jpg,http://s3.ifotos.pl/img/5jpg_rrxhhwp.jpg.http://s4.ifotos.pl/img/6jpg_rrxhhww.jpg

Offline

 

#11 08-03-2015 14:09:46

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Panowie planuje wymiane radia RCD300 na jakies lepsze mam gateway  1KO937049T czy musze go wymienic . Dzieki

Offline

 

#12 08-03-2015 14:30:39

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: RCD 300 na RCD510?

jak dobrze pamiętam min literka L wink jak cos na zbyciu mam rcd 310

Offline

 

#13 08-03-2015 15:03:32

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Tzn ze czeka mnie wymiana a dzieki za propozycje ale szukam czegos  lepszego ...

Offline

 

#14 08-03-2015 15:48:38

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: RCD 300 na RCD510?

To jak to jest  ? alfabetycznie jeżeli ma byc min literka L a ja mam T czy ktos to juz wczesniej to ogarnął ...

Offline

 

#15 11-03-2015 19:51:25

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: RCD 300 na RCD510?

no to jest alfabetycznie po niżej literki L nie obsługuje szukałem na ten temat info bo mi aku jadło i miałem wymieniac ale ze zaczełem słuchac radia to sobie odpusciłem

Offline

 

#16 12-03-2015 08:14:23

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: RCD 300 na RCD510?

Wiec jezeli u mnie jest literka T to nie bedzie mi aku zrzerało po wymianie radia wole sie upewnic przed zakupem radia

Offline

 

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron


Powered by PunBB//Modifed by GOLFV.PL