Witam, mam problem, otóż przy uruchomieniu spryskiwaczy reflektorów (co dzieje się prawie zawsze gdy chcę sobie spryskać tylko szybkę - totalnie bez sensu...) opryskuje mi płynem dosłownie cały samochód. Jak wyregulować te spryskiwacze, aby strumień trafiał tylko w reflektory ? Jak ręcznie je wysunąć ?

Prawidłowo w Golfie V spryskiwacze reflektorów uruchamiają się po 5-krotnym uruchomieniu spryskiwacza przedniej szyby. Mocy strumienia nie da się chyba wyregulować. U mnie też spryskiwacze reflektorów mają taką siłę, że płyn ląduje na całej długości auta
I dobrze, bo aby spryskać cały brud musi być mocne! A to, że u Ciebie jest tak, że podczas włączania tylnego spryskiwacza włączają się spryski reflektorów to coś jest nie tak, jedź na kompa, może coś ze sterownikiem albo coś. U mnie ostatnio tak się coś pochrzaniło, że nie działał mi spryskiwacz z przodu a z tyłu spryskiwacz i wycieraczka. Naprawa u elektryka 100 zł.

Nie, z tym wszystko jest OK, spryskiwacze reflektorów uruchamiają się przy pierwszym spryskaniu przedniej szyby, a potem po kolejnych 5 spryskaniach przedniej szyby. Chodzi tylko o to, że walą fontanną po całym samochodzie
Być może przy dużej prędkości działają prawidłowo (pęd powietrza) ? Nie zwróciłem na to uwagi.

No i mają walić dużym ciśnieniem bo VW nie ma wycieraczek reflektorów jak w Volvo i aby "zedrzeć" brud musi być duże ciśnienie 
moim zdaniem to lepiej, że nie ma wycieraczek na reflektorach.. wyglądają beznadziejnie.. większość nowszych fur nie ma wycieraczek, tak więc mocny strumień ze spryskiwaczy jest jak najbardziej na miejscu..

po prostu praktyczne rozwiazanie:)