Witam
Chociaż mam Vario, a nie golfa5 to jednak jako auto z grupy VAG postanowiłem Wam pokazać deko mego autka.
To taką małą, a może większą prezentację auta Wam zrobię
Autko koloru czarnego, wyposażenie skromne jak na wersję sport przystało tj. full opcja, bez skóry i klimy z równie skromnym silnikiem na ropę
Na początku hmmm nic w aucie nie miało być robione. Teraz nie pamiętam co było nie robione
Pierwsza rzecz to chyba ramka chrom by Espanol i skórzany mieszek. Obecnie przy włącznikach szyb tylnych zamiast szarej folii jest carbon, który nie rzuca się tak w oczy
Ogólnie wiele rzeczy było oklejonych np ramka zegarów, tylna rączka rolety, pare plastików małych dla kosmetyki. Obecnie aby carbonem klamka schowka i jak wyżej pisałem środkowy tunel w około przycisków.
W carbonie były również lusterka, ale do końca mi nie podeszły i się pożegnałem
Zrobiłem pasek przeciwsłoneczny z folii z naklejką własnego pomysłu, ale szyba mi pękła i musiałem się z tym pożegnać
Poprzeczki na dachu sÄ… zrobione w chrom i nawet nawet to wyglÄ…da
Ale to dawne czasy i już foliami się tak nie bawię. Hmm no może poza tym że okleiłem przedni znaczek folią czarny mat i zrobiłem palmy na znaczku z tyłu, co świetnie się prezentuje.
Założyłem tempomat
Bym zapomniał wszystkie szyby są przyciemnione folią fotochromatyczną i ciężko uchwycić prawdziwy kolor, odcień. Jest oliwkowa i reaguje na światło. Bardzo poprawiła kontrast auta, a niebiescy, ani diagnosta się nie czepiają ;-)
Potem jak pamiętam przyszły zabawy z car-audio. Meloman nie jestem, ale brak, całkowity brak tonów niskich w ori radiu to porażka. A więc końcówka mocy radia została wymieniona na najmocniejszy 2ohm'owy odpowiednik. Wyciągnąłem sygnał na wzmacniacz, który zalegał mi w szafce. Tzn wzmacniacz był roadstara spalony i zakupiłem idento pioneera również spalonego. Połączyłem je w całość i bardzo przyjemnie gra.
Ale do wzmacniacza coś trzeba podłączyć przecież. Tubie od razu mówię nie.
Skrzynka hmmm też nie, bo zagraci mi bagażnik. To zszedłem poziom niżej i pod podłogą w miejscu, gdzie jest styropian z różnymi narzędziami powędrowała skrzyneczka własnej roboty z głośnikiem Altusa. Wyliczona pod parametry T-S głośnika, z półeczką po lewej stronie na drobnostki.
Wkurzał mnie brak podświetlenia w schowku. A więc i na niego czas nastał.
Coś mi się załączyło z tym podświetleniem i poleciałem szeroko. Ano podświetlone zostały klamki na czerwono i oświetlenie wnętrza jest w zimnych ledach własnej roboty. Dużo elementów świeci również w kolorze białym zimnym, ale czekam do wiosny żeby przerobić resztę.
Spodobało mi się podświetlenie pod drzwiami u koleżanki w passacie i podświetlenie pod lusterkiem jak w Superbie. A więc zacząłem tworzyć i jeszcze do tego krańcówka też została podświetlona...
Bardzo mi brakowało temp oleju. Zakupiłem wskaźniki od cupry i dodatkowo wskaźnik ciśnienia doładowania vdo, któremu przerobiłem cyferblat, aby nie odróżniał się od reszty i dorobiłem wskazówkę podobną do ori seata. Ale obudowa, jak i podświetlenie idą na wiosnę do przerobienia
Hmmm to by był chyba po części na razie koniec. A teraz pracuję nad przerobieniem lamp na soczewki, ale caaałkiem inaczej jak to wszyscy robią. zdradzę, ze będą ringi z bmw w lampach. Jedną lampę widać po części po prawej stronie za rozebraną soczewką
Aha a dziś przyszła mi kierownica multifunkcyjna od 6L i od razu została rozebrana, gdyż podświetlam guziki. ale chyba od podstaw zrobię płytki z guzikami, bo nie chce żeby mi radia obsługiwało... Z kierownicy ma buć obsługa funkcji MUTE w ori radiu, czyli wyłączanie głosu. Chcę też podłączyć spryskiwacze lamp pod kierownicę, które są w planach
W aucie, są pomalowane wszystkie tarcze na czerwono. Antena radia zdechła i została przerobiona + wyłączony wzmacniacz na vagu i odbiera elegancko.
Silnik hmm tu został zaślepiony egr i wyczyszczony. Na wiosnę zakładam separator oleju bo ponad pół roku czeka. Zaraz będą pytania, co z mocą. Ano czysta seria obecnie i na razie tak pozostanie :-D . Chociaż rura kwasówka chrom już czeka i reszta osprzętu na fmica (nie od T5).
Prawa lampa na razie orientacyjnie wyglÄ…da tak:
Czekam za lewą która jest w drodze i jak przyjdzie to zacznę ją modzić. A ringi w lampie świecą tak
Jakiś czas temu zmieniłem podświetlenie na białe
Założyłem kierownicę multifunkcyjną z Ibizy 6L z 2006r
Próbowałem nawiązać połączenie z wyświetlaczem poprzez siostrzenicy laptop, ale blokada okazała się barierą nie do przebicia
Aaa wrócę się do kiery multi, bo żeby działała potrzebna jest taśmą od izy 6L. No rzeźbiłem z dwóch jedną, ano połączyłem obudowę ze swojej z taśma od 6L
Całe wnętrze mam w LEDach swojej roboty.
Taki mały patent miałem przez parę dni, tj. odpalanie głosem, ale się nie sprawdził i często świrował Zdemontowałem go niedawno
A z najnowszych przeróbek to zmiana polaryzacji wyświetlacza
Zakupiłem nowe tarcze na tył MIKODA GT series nacinane i nawiercane.
A ostatnio doszły ledy pod drzwi i maskę + podświetlenie krańcówki w drzwiach
witamy na forum widze ze troszke juz pracy wlozyles w projekt:) ile masz obecnie kucykow?
Ekstra widać prawdziwy pasjonata