Witam nie wiem czy zrobiłem dobrze wymieniając olej z motula 5w40 na cartrol magnatec 5w40 ???
W sklepie znajomy tak doradził że castrol lepszy ???
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (01-11-2009 17:29:08)

Ja bym lal magnetica, motul dobry, ale castrol ma dluzsza historie i bardziej renomowane produkty a co do jakosci to podzielam zdanie mastera, ze watpie zebys odczul roznice.

Ja jezdzilem na motule i powiem, ze olej niczego sobie.

Czytalem poprzednie posty pietrekth7 i widac, ze castrol zszedl na psy, zreszta wieleu mechanikow to potwierdzi, mysle, ze mobil, motul sa jezszce warte wydanych pieniedzy. pozdrawiam

przede wszystkim Castrol nie produkuje oleju, kupuje go od pośredników i wlewa we własne beczki

Witam!
Miałem zalany Castrol 5w30 na ostatnim przeglądzie i szczerze mówiąc silnik chodził strasznie. Po każdym odpaleniu popychacze warczały przez kilka sekund, silnik chodził jak diesel. Teraz zalełem Motul 504 507, a przed zalaniem przeczyściłem silnik płynem Liqiu Moly do mycia silnika i co? Silnik na zilmno po odpaleniu przy -10C chodzi ciszej niż na castrolu gorący!
Wg mnie castrol to syf. Bazy olejowe kupują wszędzie gdzie się da, łącznie z Lotosem, ładują swoje dodatki i tyle. Motul produkowany jest w jednej rafinerii od początku do końca i jest w 100% syntetyczny.