pietrekth7 napisał:
Mechanik spuścił olej bo chciał pompe oleju wymienić a tu benc olej jak woda zalałem nowym ale elfem i gra gitara
Nawet nie wiesz jak sie cieszę że masz problem z głowy. Oby golf odpłacił Ci teraz nerwy;)

Witam
Problem powrócił :-( z wyciem . Jak wcześniej pisałem wymieniłem olej i pomogło do pewnego czasu.
Wymieniłem pompę oleju na nową koszt 800zł. i zalałem olejem nowym. Po przejechaniu ok 500km. wycie powróciło. Mechanik mówi że na 100% to pompa oleju i że ślizgi są ok . Wycie wydobywa się z miski olejowej .
Pytanie czemu jak olej jest świeży wycia nie ma może czas na pół syntetyk zmienić ??? Nie chce już śmigać po mechanikach i szczególnie do aso bo kasa i kasa a skąd ją brać 
Jest video ale to z przed wymiany pompy teraz słabiej słychać ale to ten sam dzwięk uuuuuuuuuuu
Nagranie ---- http://pietrekth7.wrzuta.pl/film/9Gcf6Tvx6ZQ/wycie
Pozdro
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (16-02-2010 16:04:21)
Teraz masz chyba Elfa 5w40 z tego co wyczytałem w poprzednich postach, wymień go na 10w40 bo wychodzi na to, że lepkość zimnego oleju a więc bardziej gęsty olej nie powoduje wycia, pewnie lepiej uszczelnia. Tylko, że wymiana to i tak będzie pewna ''zasłona'' ponieważ istnieje gdzieś problem w mechanice, chyba,że samochód ma nalatane bardzo dużo km, to wtedy jeszcze można przypiąć to do przebiegu. W końcu nie na darmo są oleje syntetyczne, półsyntetyczne czy mineralne.

Czytam i czytam i wyczytałem że filtr oleju może być winowajcą wycia ?????

Właśnie rozmawiałem z panem z aso i odradził zmianę oleju na 10w40 więc nie kombinuje nic bo coś jeszcze z pieprze gorzej .
Oleje to wycie i tyle ale i tak będzie mnie to dręczyć 
Gdy byłem w aso i podstawili mi taki sam model co ja to też było wycie ale o 50% głośniej więc nie tylko ja mam taki problemik a może tylko mi to przeszkadza 
Pozdro

Ogladalem to video i mam podobnie, moze troche ciszej ale podobnie i mam tak odkad kupilem samochod, auto jezdzi dobrze

Witam i dzięki głośno jest dosyć bo w garażu jest .
Dzięki jeszcze raz temat zamknięty pozdro

Castrol to straszny syf!!! Miałem zalamy 5W30 i silnik chodził jak diesel! Polecam Motul 504 507 - cisza 
Castrol kupuje bazy olejowe gdzie najtaniej, łącznie z Lotosem i ładuje swoje dodatki, nic więcej. Chyba że ktoś kupuje olej, bo ma fajną reklamę 
VW poleca Castrol tylko dlatego że ma z nimi umowę koncernową, wcześniej miał z Shellem i lali Shella.
Zanim zalałem Motula miałem Castrola i głośne popychacze. Nie wiedząc już co dalej dolałem do oleju dodatek Liqui Moly do wyciszania pomychaczy i naprawdę po około 500km popychacze ucichły i przez 6000km był spokój. Potem zmieniłem olej na Motula. Dziwne ale prawdziwe.
Uwaga - Castrol Edge 5w40 nie jest olejem 100% sysntetycznym!
To olej wykonany w technologii syntetycznej (fajnie brzmi, zwykła ściema) czyli olej HC - olej mineralny hydrokrakowany.
Jeżeli olej jest w 100% lub w pełni syntetyczny, to jest to wyraźnie napisane:
http://www.castrol.com/castrol/multiple … Id=7047377
Ostatnio edytowany przez mpmail (07-12-2010 15:28:59)