witam,jestem tu nowy i mam pytanie.chce kupic golfa 5.jakiego wybrac??
1jaki silnik jest najmniej zawodny(chce wyłacznie diesla) szukam takiego motoru,zeby sie nie "sypał"
2.przy ktorych silnikach tzeba uwazac na pompowtryski??
3.ktora wersja jest najelegantsza??
Mam 33tysie na auto.rok min 2005

1. 1.9 TDI 105KM, ale ja mam 2.0 TDI 170KM i nie narzekam
2. We wszystkich wersjach trzeba uważać i lać ropę a nie berbeluchę...
3. GT/GTI/R32 

Ja osobiście mam 1.9 TDI 105KM 2007r i jak na razie nie narzekam. Tylko trzeba dużo się naszukać żeby znaleźć dobry egzemplarz a najlepiej rozejrzeć się w śród aut sprowadzonych z Niemiec unikaj komisów. Ja szukałem swojego golfa pół roku jeżeli nie zależy Ci na czasie to dobrze poszukaj i nie napalaj się bo to nie ma sensu no i w styczniu wiadomo że ceny spadną bo auto będzie już rocznikowo starsze. Co do silników to przy każdym trzeba uważać co się tankuje unikać cpnów mało popularnych i najlepiej wybrać jeden i cały czas na nim tankować auto. Co do wersji to najładniejsza z diesli jest GT 2.0 TDI 170 KM. Teraz musisz zadać sobie pytanie czy chcesz tak mocne auto no i druga sprawa za kwotę którą przeznaczyłeś to mógłbyś nie dostać golfa GT 2.0 170KM.

Dlaczego diesel, planujesz dalekie trasy czy duzo km w roku? Niezawodnosc silnika to rowniez jego obsluga. Jesli poznasz zdrowe odglosy swojej maszyny i wymienial bedziesz wedlug instrukcji to nie powinna Cie zawiesc. Przeznaczona kasa to minimum lub nie obiecuj sobie za wiele. Tego lata przyprowadzilem najmniejszego benzyniaka G5 z 2005, z Niemiec, z licznikiem 115 tkm, wydalem 7,5 t€ pomijajac oplaty.

diesel bo naprawde duzo jezdze(mieszkam w Holandii) ale nie szukam tu auta bo kazdy,ale to kazdy ma juz przelatane 180tys.
Mysle nad opcja 140km,bo fajne gdy auto ciagnie do przodu~i tu rodzi sie dylemat bo słyszałem o niezawodnosci silników 105km.czekam na dalsze Wasze opinie!!dzieki wielkie

zgadzam sie z kolega g0bula tez szukalem szukalem swojego golfa ok 6 miesiecy kupilem 1.9 105km z silnik BKC na razie wszytsko dziala jak nalezy

o własnie...miałem jeszcze pytaj w jakich wersjach montowane jest to radyjko(chyba,ze to navi) taki dosyc duze??

prawie w każdych wersjach jest montowane to duże radio no chyba że ktoś wyciągnął a mówisz o jakimś konkretnym modelu??

a co myslicie o tym http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b3rfc1ioq4kj

oferta już nie aktualna

ciężko cokolwiek powiedzieć po tych zdjęciach auto trzeba by było zobaczyć

powiedzcie mi moi drodzy a jak sie zbieraja te 105 konne silniki??tzeba redukowac czesto przy wyprzedzaniu??

co do mocy to nie narzekam chociaż pewnie 2.0 140 km bez porównania lepiej się zbiera

i ten tez Å‚adny http://moto.allegro.pl/vw-golf-v-1-9-td … 76474.html

wszystko ładnie pięknie co do przebiegu aut według mnie trochę mało realne jak na diesla najlepiej obejrzeć z kimś kto ma pojęcie o blacharce no i mechanice
Jak dla mnie kupowanie aut od wszelkich komisów czy handlarzy to wielkie nieporozumienie, summa summarum mało kto wyszedł na biznesach z nimi dobrze. Jeśli chcesz kupić auto to tylko od prywatnej osoby, oczywiście to tylko moje zdanie.