Hej!
Przeszukałem internet w sprawie mojego problemu i nic... Mam Golfa V i jest problem, na wolnych obrotach, na postoju, podczas jazdy w korku nie działami ogrzewanie i leci zimne powietrze.Podczas szybszej jazdy i na wyższych obrotach leci ciepłe powietrze, po zwolnieniu znowu leci zimne:( Wymieniłem pompę wodną i to samo:(. Temperatura na zegarach wskazuje 90* ( w wakacje wymieniałem klimatyzację bo padła ). Proszę o pomoc!
Pozdro

Czy slyszysz wentylator nawiewu? Wyglada na to, ze powietrze naplywa wdmuchane naturalnie, a nie przez lopatki smigla.

Po zgaszeniu silnika jak się wyjdzie z samochodu słychać jeszcze wiatrak bądź wentylator.. Wiatrak do wymiany:(

Panowie mam pytanie, podczas gdy mam wlaczone ogrzewanie słychac (bardzo cicho ale jednak) taki odgłos jakby uderzajacej sprężynki lub cos podobnego, dzwięk powtarza się co 2-3 sekundy. Domyslam sie ze to cos z ogrzewnicą(?) pytanie tylko czy sie tym przejmowac? Klima i grzanie działa poprawnie

Udało mi się zrobić samochód:). Uszczelka pod głowica była wymieniana. Sprawdzana była pompa wodna i wymieniana gdyż padała, sprawdzona nagrzewnica i przy okazji termostat wymieniłem. Jednym z objawów było t zapowietrzanie sie zbiornika wyrównawczego przez co2. Może moje wskazówki komuś się przydadzą na przyszłość. Pozdro.