witam wymienialem ostatnio w mojej v tylne tuleje wahacza przedniego(aluminiowo gumowe f-my febi) po wymianie auto zaczelo jakby podskakiwac na kazdej nierownosci a w przedziale 70-80km/h odczówam jakby prawe kolo dostawalo wibracji lub podskakiwalo co nie przenosi sie na kierownice, przed wymianą bylo bardzo komfortowo lecz jedna strona mi pukala przy ruszaniu i wymienilem obydwie tuleje od tej pory nic nie puka ale pojawil sie w/w problem, kola wywazone, felgi proste, opony zimowe 205/55/16 Czy moze to byc przyczyna nowych tulei na wahaczu?

Najpierw sprawdziłbym czy kolo założone jest poprawnie, współosiowo, czy nakrętki dokręcane były równomiernie. Podskakiwanie- amortyzatory.
Ostatnio edytowany przez bubude (26-12-2010 12:34:57)

amorki sprawdzane na stacji diagnostycznej, diagnosta powiedzial ze sa jak nowe:/ w przedziale 70-80 km odczówam jakby kolo prawe dostawalo wibracji i mam wtedy "masaż pod tylkiem" bo na kierownice sie nie przenosi, dodatkowo jak puszcze kiere to auto ucieka raz na lewo raz na prawo, tak jakby byl boczny wiatr, a geometrie mialem ustawiona po wymianie tulei i na kputerze jest ok.