witam wszystkich jestem posiadaczem golfa v z 2006 TDI 66KW przebieg 76000km .Pojawił się problem o tuż przy gwałtownym ruszaniu dochodzą stuki z pod silnika ,sprawdzałem przeguby ale są dobre. Byłem w serwisie VW sprawdzili i stwierdzili że wszystko ok .Teraz się to nasila bo koła boksują na śniegu .Poduchy tez są sprawne.

pęknięta/złamana sprężna, która pod wpływem przenoszonej siły na koło wpada w wibracje?
Chociaż i tak stawiałbym na te przeguby, albo jakies elementy metalowo-gumowe przedniego zawieszenia.
Jedz na stacje kontroli pojazdów, niech mechanik wezmie auto na trzepaczke i wszystko będzie jasne.

jurasvip napisał:
pęknięta/złamana sprężna, która pod wpływem przenoszonej siły na koło wpada w wibracje?
Chociaż i tak stawiałbym na te przeguby, albo jakies elementy metalowo-gumowe przedniego zawieszenia.
Jedz na stacje kontroli pojazdów, niech mechanik wezmie auto na trzepaczke i wszystko będzie jasne.
Pierwszy raz to zauważyłem latem na podjeździe pod górę ,chciałem szybko ruszyć z kopyta i wtedy usłyszałem dwa stuki .Myślałem że to przegub ale przegub przy każdym ruszaniu ze skrętu by się odezwał .A może to wina ASR.