dandanio napisał:
Przepraszam za skasowanie posta w watku Etrangera. Po prostu nie spierajmy sie juz i skupmy sie na golfinkach.
Prosze to zrozumiec.
Pozdrawiam,
Dandanio
Witam
Nie ma sprawy - ale zrozumieć nie moge . Przepraszam za bezpośredniość i w pewnym sęsie zuchwałość
-a mam na myśli mój starz na forum i status-pozycje.Moja wypowiedż była w dziale / przywitaj ,przedstaw się /
Dłożyłem dużo starania by była cenzuralna i zgodna z zasadami forum .
Wszedłem na strone tego forumowicza po napisaniu posta w temacie o zbieżności kół
<< http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=386 >>
Zaniepokoiło -niepodobało mi się, że p. Etranger popełniając w swojej wypowiedzi merytoryczny błąd ,jednocześnie
odsyła nas do podręczników szkolnych -co prawda nie napisał że ze szkoły podstawowej - ale z innych "wejść"
póżniej doczytałem, to chyba ten typ podręczników miał na uwadze.
Po przeczytaniu całego wątku z przywitania p. Etrangera wyszedłem na świeże powietrze ,złapałem
oddech i bez emocji -czytaj złośliwości umieściłem swój post w dyskusji- przywitanie p. Etr..
Nie będe pisał co napisałem a kopi nie mam -- tak nawiasem niewiem czy admin. usuwając post ma możliwość
jego prezentacji -nie ważne .Chociaż -jakby na niego -posta mogła zerknąć cała "generalicja"nie zły pomysł?
Pisze ten wątek nie dlatego by podważać decyzje admin. a tym bardziej przepychać jakieś poglądy na siłe.
Celem moim jest po
1-- poddać pod dyskusje ,czy należy tolerować i pokornie godzić się z takim podejściem
i oczekiwaniem do wpółuczestników forum -- za przykład p. Etr..
- gdzie leży granica zwykłej przyzwoitości i szacunku do drugiego kolegi ( z tego co wiem na forach
jesteśmy na Ty -więc jak koledzy.)
2-- Przypomnieć - zaproponować pewne kroki na forum by żyło się lepiej .
AD.-1
Nie da się ukryć że myślą przewodnią tego wątku jest zawartość treści w wątku przywitania p.Etrangera.
Pisząc o tym niejako dowartościuje ten wątek -w myśl zasady / nawet żle byle mówili /.
Ale chcę jednoznacznie napisać że irytuje mnie taka postawa i tym wpisem próbuje to potępić.
Zapyta ktoś w czym problem , Otórz p.Etr... tak jak i ja i wszyscy przyszedł do tego grona -forum
nieproszony , zaprezentował swój dorobek materialny i intelektualny . i od dzień dobry zaczął wysuwać roszczenia . Przypomne chodzi o pomiar temperatury oleju . I można by to przełknąć -ale nie ,posuwa się
dalej -cytuje z pamięci -złożeczy że nie ma z kim dyskutować, że chromy i takie tam- to dyskusja o tym to coś tam...A to żeby zacząć nauke lub nawet oddać świadectwa ,posądza o nieodpowiedzialność ,nieuctwo a na braku honoru i innych przymiotów kończąc .Nasuwa mi się jedna myśl --
¯e nie wymyślono lepszych określeń by w sposób wybitnie obrażliwy-acz kulturalnie wyrazić swój pogląd
o drugim człowieku -w tym przypadku o nas . -<myśl zaczerpnięta z filmu >
Podaje link do strony z powitaniem p.Etr.. - czy jest możliwe przeczytać cały wątek i sie nie wkr.......ć
<<< http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=490 >>>
Jesteśmy zlepkiem -mam na myśli forum -różnych osobowości , różnimy się wykrztałceniem,doświadczeniem
życiowym i zawodowym ,pozycją społeczną i majątkową - łączy nas jedno -GOLF
Ubogacajmy nasze forum -wnośmy co kto może ,instrukcje ,rady ,doradzajmy sobie nawzajem .
Uświadomić trzeba sobie jedno , tu nie ma obowiązku udzielania odpowiedzi na każde postawione pytanie.
Dodam więcej -trzeba sobie zasłużyć by Ci ktoś zechciał "ręke podać " . Zobacz co Ty zrobiłeś dla innych
a dopiero co inni dla Ciebie - znowu jakiÅ› cytat .
Troche moralyzuje -ale omawiany przykład do tego skłania
AD-2 Wnioski i co tam jeszcze .
Rubryka < Przdstaw sie i pochwal swoim autem > ,jest -tak ja to rozumiem okienkiem w którym prezentuje
siebie ,swój samochód -ale nigdzie nie jest powiedziane że nie można pochwalić się swoją żoną ,hobby
i co tam jeszcze .
Jest to jakby mój dom - pokój - stól do którego zapraszam gości . Poprzez dobór materiałów ,zdjęć i
danych o sobie zamieszczanych w tym miejscu , plus swoje zachowanie mam wpływ na to co się w tym "domu"
dzieje, jacy goście przychodzą i czy się dobrze czują . Słowem jak wygląda dyskusja .
Dlatego jeżeli zgodzić by się z wyżej wyrażoną opinią ,to wyrażam pogląd że należy wykazać daleko idącą
powściągliwość w usuwaniu postów przez Admin. z tego działu. I to by była jedna myśl
Proponuje rozważyć (jeżeli nie ma -a nie spodkałem ) jakiejś "spluwaczki " -nazwa do ustalenia-
by było gdzie wrzucać to co uznamy za fe .
z tą jednak uwagą że należało by dla przyzwoitości podać link do miejsca skąd to "zaczerpneliśmy"
By zainteresowani mieli możliwość własnej oceny i zapoznania się z meritum .
Każdemu trafi się walnąć bąbla, a tu była by możliwość jego "rozbrojenia "
Dla sprawdzenia jak by to działało podaje przykład .
dandanio napisał:
mmtr napisał:
Zachowalem sie honorowo bylem oddac dyplom szkoly podstawowej-nie przyjeli:(
Chamstwo i malomieszczanstwo!
<<< http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=490&p=2 >>>
Przecież pod takim postem wystarczy napisać przepraszam -- no i znowu, -nie będe moralizował.
Rozpisałem się troszke -przepraszam ale jakoś mnie to poruszyło .NIE ZAMIERZA£EM nikogo urazić
a jeżeli coś tak zabrzmiało to przepraszam.
Jeszcze jeden wątek całkiem osobisty ,moje przywitanie -- witam niszczych braci -golf plus --
troszke sie wachałem z umieszczeniem takiego nagłówka do mojego "domu"
Tylko te pare cm. miałem na myśli i jak dotej pory- za co dziękuje -nikt nie przyjąl tego inaczej
<<< http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=521 >>>
Całe zamieszanie spowodowane jest postawą kolegi Etranger. Z tego co się orientuje ten Pan zrezygnował z odwiedzin forum jak sam to skwitował- będzie dalej poszukiwał swojego miejsca, także nie wydaje mi się aby jakieś ubliżania miały jeszcze miejsce. Proponuję zapomnieć o całej sytuacji, skupić się na bardziej merytorycznej dyskusji, a to czy posty zostaną usunięte czy też nie zależy wyłącznie od grona administratorów i moderatorów, ja osobiście zostawiłbym tego typu barwne wypowiedzi dla potomności
Pozdrawiam

pewnie nie ma co usuwac postow kolegi etrangera

mmtr napisał:
pewnie nie ma co usuwac postow kolegi etrangera

też jestem tego zdania, niech posty zostaną.. tym bardziej, że Etranger chyba nas opuścił, ciekawe dlaczego? szkoda.. bo podobał mi się jego styl wypowiedzi, pomijając trochę niemiłe docinki..