Witam
Chce przeprowadzić kolejnÄ… modyfikacje ;p jest to zmiana lamp z przodu na takie http://moto.allegro.pl/lampy-przednie-v … 85394.html ProsiÅ‚bym o napisanie czy wam siÄ™ podoba bo jak tak to biore je ;p tutaj macie filmik gdzie sÄ… takie same lampy
http://www.youtube.com/watch?v=rh1BIilJ … re=related
Ostatnio edytowany przez Mattrew (02-02-2011 15:57:32)

chcesz zamienić oryginalny xenon ma chińczyka za 1tys?
W zyciu bym tego nie zrobił, po pierwsze wątpie w dobrą jakość tych lamp, a po drugie drażni mnie stylizowane "na sile" oświetlenie LED.
Jesli juz sie uparłeś na swiatla do jazdy dziennej to pomysl moze nad czyms w stylu mkVI R-line

może masz racje
zrezygnuje 
nie wygłupiaj się z tymi lampami.. masz xenony, najlepsze oświetlenie jakie można mieć, osobiście nigdy bym nie zamienił xenonów na jakieś "chwilowo modne" lampy..

Nie no nie stawiaj Depo kontra Hella

Tak to wygląda z bixenonem ( zdj. są stare bez skór ani zaciskow na czerwono ) kiedy odbiore autko od lakiernika napewno zrobie jak się ociepli z alusami
( u lakiernika z tego powodu ,że babka cofała na parkingu i lekko walła robiąc wgniotke na lewym nadkolu z przodu) ;/ ah te baby ;d 
Ostatnio edytowany przez Mattrew (02-02-2011 22:28:41)

Masz racje ;p Ruszyła mi się ręka ;p Jak go odbiore zrobie nowe z bixenonem z przodu i dla kolegi z forum z ledami tablicy rejestracyjnej 

Jakie masz żarówki od świateł drogowych (tzw.długich), bo jak wiadomo, vw z tym bixenonem troche nas oszukał 
ja musze zmienic drogowe na blue vision albo night brekaer

to są bixenonowe żarówki i zrobie dokładniejsze zdj na którym będzie dobrze widać światło jakie oddają a jeśli chodzi o długie to miesza się bixenon z normalnymi światłami seryjnie montowanymi ( na długie ) drogowe tylko świecą jako bixenon.

nie ma bixenonowych żarówek:)
Xenon to xenon-tez mam go w swoim samochodzie, więc wiem co jest co.
Bi-xenon to połączenie świateł mijania i drogowych (gdy włączysz długie, świecą i mijania i długie-drogowe)
Pytam jakie masz żarówki w "długich", bo mając zwykłe H7, barwa jest żółta a nie niebieska jak w prawdziwych lampach Bi-xenon np w BMW-tam są 4 żarówki xenonowe i to można nazwać prawdziwym Bi-xenonem.
jesli sie myle prosze mnie poprawić

"Bi-xenon to połączenie świateł mijania i drogowych (gdy włączysz długie, świecą i mijania i długie-drogowe)" i właśnie tak mam świecą światła mijania i drogowe to chyba można nazwać bi-xenonem czy nie?;>

Mattrew napisał:
"Bi-xenon to połączenie świateł mijania i drogowych (gdy włączysz długie, świecą i mijania i długie-drogowe)" i właśnie tak mam świecą światła mijania i drogowe to chyba można nazwać bi-xenonem czy nie?;>
Mozna, vw tak to nazwał, więc można, ale tak jak pisalem-prawdziwy bi-xenon ma 4 żarówki ksenonowe a nie 2 i jakąś przesłone.
Aby był lepszy efekt, chce własnie wrzucic blue vision, wtedy światło nie będzie takie żółte jak aktualnie...

A powiedz mi jakie żarówki masz i jaką mają barwe światła przeciwmgłowe ;p z przodu?;>

mam seryjne zwykłe H7, ale zmienie na philipsa albo osram night breaker.
Co do przeciwmgłowych, też seria, ale ostatnio gdzies widziałem typowo żółte, fajny efekt, oldschool 

Ja patrze za żarówkami ale kurcze też chciałbym jakieś co dają ładne białe światło
a nie żółte a (takie mam typowo żółte ale nie ja je tam zakładałem)

Mattrew napisał:
Ja patrze za żarówkami ale kurcze też chciałbym jakieś co dają ładne białe światło
a nie żółte a (takie mam typowo żółte ale nie ja je tam zakładałem)
Albo Hoen Xenonmatch (mam w swoim drugim wozidle), albo PIAA, ktora tez b. ladnie wyglada, ale chyba jest drozsza od Hoena, chociaz nie wiem jak tam u Was to wyglada...
Philips BlueVision dają bardzo fajny efekt, mają właśnie lekko niebieską poświatę, podobną do efektu xenonów.. sam je niedawno zamontowałem, miałem wcześniej podobne, ale nie firmowe, niestety szybko się przepalały, i postawiłem na Philipsa..
Osram NightBreaker też mam, na drogowych, świecą całkiem fajnie, ale nie ma tej niebieskiej poświaty.. dają mocne ale tradycyjne swiatło..
Osobiście wolę Philipsy, Osram miałem też na mijania, świeciły nieco gorzej, więc podmieniłem..
Może to przyda się przy podjęciu decyzji