Witam, ostatnio zauwazylem a raczej uslyszalem w moim mkv, dziwne regularne stuki wydobywajace sie spod srodkowej konsoli auta. Jak samochod sie rozgrzeje to jest ok, bynajmniej tak mi sie wydaje, zjawisko zaobserwowalem jakies 2 miesiace temu, samochod ma 6 lat, jest to 1.6 fsi. Czy ktos spotkal sie z podobnym objawami w jego aucie?.Pozdrawiam:P
Nie wydaje mi sie, zeby bylo to cos powaznego, mysle, z tego co slyszalem, na takie pukania skarzy sie wielu uzytkownikow mk v. Jest to pukanie zwiazane z silniczkiem klimatyzacji. Owszem moga byc to symptomy czegos innego, jakiegos innego urzadzenia. Ciezko zweryfikowac po opisie. Pozdrawiam 

Nie musi to byc nic powaznego, ale moze byc pierwszym symptomem czegos kosztownego. Wg mnie sa to odglosy silniczkow klimy, chyba nie najlepiej pracujacych.

Tez tak mam i pewnie jeszcze wielu z nas. Bylem z tym w ASO i sa to odglosy wydawane przez silniczki od klimatyzacji, niby to nic zagrazajacego uszkodzeniu , ale cholernie denerwujace. Koszt wymiany jak mi powiedziano to 700 zł

Chodzi o to ze pada w silniczku czujnik polozenia krancowego i caly czas dopycha klape, w sumie w niczym to nie przeszkadza a jedynie tyka.

Warto jeszcze dodac klka slow o tykaniu w tdi. Tam na biegu jalowym przez kilka sekund slyszalne jest tykanie, stukanie, w kazdym badz razie jest to tez jakis tam pracujacy silniczek i tak ma po prostu byc.