Witam, mam od niedawna Golfa mk5 1.6 fsi z 2004r i nie potrafię wejść do menu komputera. Komputer jest ten mniejszy połówka ekranu, generalnie wszystko działa wyświetla się pamięć pojedyńcza i całkowita ale nie mogę się dostać do menu głównego które według instrukcji powinno się pojawić po wciśnięciu przycisku ok/reset. Przycisk ok zmienia tylko z pamięci pojedynczej na całkowita i to wszystko. Być może moja wersja golfa w dodatku z tego roku nie posiada takiej opcji tzn tego menu głównego na wyświetlaczu a może ja nie potrafię tego włączyć jak to jest? proszę o pomoc
Ostatnio edytowany przez Bianconero (20-04-2009 21:39:11)
Raczej nie posiadasz tej funkcji, mozesz jeszcze sprobowac przytrzymac przcisk gora/dol gdzies tak przez 5 sekund jesli nie zadziala tzn, ze nie masz takich mozliwosci, oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie w jakichkolwiek modyfikacjach typu np. otwieranie drzwi pilotem na raz na dwa, ustawienie ostrzezen zwiazanych np z predkoscia i wielu innych, tylko musisz zrobic to vagiem. Forza JUVE 

Tak jak master napisal, nic dodac nic ujac,swoją drogą też lubię Starą Damę 

Bianconero napisał:
Witam, mam od niedawna Golfa mk5 1.6 fsi z 2004r i nie potrafię wejść do menu komputera. Komputer jest ten mniejszy połówka ekranu, generalnie wszystko działa wyświetla się pamięć pojedyńcza i całkowita ale nie mogę się dostać do menu głównego które według instrukcji powinno się pojawić po wciśnięciu przycisku ok/reset. Przycisk ok zmienia tylko z pamięci pojedynczej na całkowita i to wszystko. Być może moja wersja golfa w dodatku z tego roku nie posiada takiej opcji tzn tego menu głównego na wyświetlaczu a może ja nie potrafię tego włączyć jak to jest? proszę o pomoc
Rok nie ma nic do rzeczy, w golfie IV byly juz mfa montowane, i chyba nawet w dobrych wersjach golfa III pod koniec produkcji.
Powiedz ile jeszcze masz funkcji dostepnych obecnie w tym komputerze? Chodzi mi o rzeczy typu: srednie spalanie, chwilowe spalanie, srednia predkosc, ile jeszcze km mozesz przejechac itp. Niektore wersje maja tylko srednie i chwilowe spalnie i to jest ta uboga wersja.

wszystkie te funkcje są, generalnie jest to bogata wersja jest jeszcze tempomat, pełna elektryka, climatronic itp tylko dziwi mnie właśnie czemu do tego menu wejść nie mogę, może nie ma a może było coś kombinowane sam już nie wiem ale i tak dzięki za odpowiedzi:)

Mam taki sam komputer jak Twoj, tez probowalem tych wszystkich sztuczek z przyciskami, ale nic to nie dalo, jednak mozna wlaczyc te menu pod kompem, nie masz nic kombinowane, po prostu to tak jest

ok dzięki, pozostaje zainwestować w kabelek