Witam.
Otóż dziś pojawił się problem tego typu.
Po odpaleniu Golfa zabrzęczał 3 razy brzęczyk świecą się kontrolki od abs i esp , a mryga kontrolka od hamulca ręcznego i tak jest cały czas nawet jak zgasiłem auto to pojawia się cały czas. Auto hamuje ale boję się jeździć, wie ktoś co to może być?

Raczej nic powaznego, prawdopodobnie spalil Ci sie bezpiecznik abs/esp. Nie wiem, ktory to, tutaj ze strony mozesz sciagnac instrukcje, w ktorej przedstawione sa rowniez pozycje bezpiecznikow.

Najpierw sprawdz bezpiecznik, potem czujnik abs, moze byc niedopiety. Moze to byc tez padniety czujnik abs. Mozesz poki co jezdzic samochodem nic sie nie powinno stac, z tym, ze wolniej troche i uwazniej.

Mozesz miec jeszcze walniety czujnik pod pedalem hamulca.

A więc Panowie.
Klocków jeszcze nie wymieniałem od zakupu a jeżdżę jakieś 2 tygodnie. Klocki na oko są w dobrym stanie. Próbowałem dostać się do zbiorniczka płynu hamulcowego (ale dostęp jest ciężki ;-) i troche ciemno, ale zauważyłem, że teraz jak auto postało trochę to już tego nie ma znaczy tych objawów. A gdzie ten schemat bezpieczników. A może coś po prostu nie łączy skoro teraz jest ok? Gdyby to była jakas poważna awaria to pewnie by było cały czas. Yh.
Moze po prostu jakies zabrudzenie blotem czujnika abs albo esp, albo jakis kamyczek, wtedy komputer zaczal odczytywac bledy i stad taka reakcja, nie musi byc tak jak napisalem ale wydaje mi sie to prawdopodobne, kiedys juz sie z takim czyms spotkalem. 
aha link do tematu z ksiazka i poradnikiem, oczywiscie wszystko po polsku http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=53

witam wszystkich
Mam golfa V 1.9 105KM, od kilku dni po odpaleniu auta i przejechaniu kilku km zaświeca się czujnik ABS i ESP. Klocki jeszcze w dobrym stanie, wizualnie sprawdzałem czujnik ABS - wszystko ok. Wiem, że powinienem jechać podpiąć pod komputer, ale może ktoś miał podobny problem i da mi jakieś wskazówki.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Paweł
sprawdzałeś wszystkie czujniki? przy każdym kole jest czujnik, jeśli jeden jest uszkodzony to cały ABS nie działa, może być zabrudzony/niedopięty/lub całkiem uszkodzony.. tyle mechanicznie.. sprawdź bezpieczniki, tak jak piszą koledzy, od tego się zaczyna..
jeśli nic nie znajdziesz, to musisz do mechanika podjechać, ewentualnie jeśli masz możliwość, podepnij pod komputer i sprawdź błędy..
trudno na odległość zdiagnozować takie usterki..

ok, dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam

Witam.Co było przyczyną u Ciebie?? Ja mam to samo pali mi sie abs ,esp mryga wykrzyknik od recznego i wariuje wskaznik paliwa i co jakis czas pojawia sie bite tanken mimo ze jest pół zbiornika paliwa...... Mechanik wymieniał mi sprzęgło i może coś zrobił nie tak tzn zahaczył o cos przy zdejmowaniu skrzyni etc ... Prosze o odpowiedz.Pozdro

Panowie mam takie objawy co kolega drakodrako1!!! Wiecie może co to może być??? nie można wejść kompem w moduł ABS a błędy to m.in. 005705 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ABS Controller
P1649 - 000 - - ???