Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 21-02-2011 10:21:27

Mattrew
Zasłużony
Od: Chodzie¿ Wlkp.
Ostatnia wizyta: 01-01-1970

Czujnik płynu od chłodnicy.

Panowie mam taki problem... Chodzi mi o zbiorniczek od pÅ‚ynu chÅ‚odniczego wraz z czajniczkiem.  Problem jest taki, że jak przyjdzie solidny mróz albo autko bÄ™dÄ™ staÅ‚o z parÄ™ godzin na mrozie tak jak ostatnio -6 to jak odpalam autko to wyÅ›wietla siÄ™, że mam zamaÅ‚o pÅ‚ynu i mam dolać, nigdzie nie jechać; p PodnoszÄ™ maskÄ™ patrzÄ™ a tam jest na max; / nalane i jest wszystko ok... Na poczÄ…tku otwieraÅ‚em zbiorniczek i zamykaÅ‚em i jak odpalaÅ‚em to już nie pokazywaÅ‚o, że coÅ› nie tak.... Teraz jak stoi na mrozie parÄ™ godzin i wsiadam i czasami siÄ™ pokaże to poprostu jadÄ™ a jak silnik zrobi siÄ™ CiepÅ‚y i gdzieÅ› go zgaszÄ™ i ponownie odpalÄ™ wszystko gra; p Może to jest tak, że jak odpalam zasysa mi pÅ‚yn i może schodzi na minimum, ale sprawdzaÅ‚em to i tak siÄ™ nie dzieje, że spadnie tak żeby odpalaÅ‚ czujnik, że za maÅ‚o. Wiecie, o co chodzi? Czujnik wariuje z zimna?;P Teraz jest cieplej i jest wszystko ok jak stoi pare godzin na dworze, bo na noc idzie do garazu i jak wyjade rano to jest dobrze, bo miaÅ‚ ciepÅ‚o;p jaka może być tego przyczyna?

21-02-2011 10:21:27

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 21-02-2011 12:56:09

jurasvip
On wie wszystko
Od: Opole

Re: Czujnik płynu od chłodnicy.

Wymieniałes juz płyn w chłodnicy?
Być może stracił juz swoje właściwości i gdzies w przewodach sobie "podmarza", jesli tak jest to radze czym prędzej wymienic.

#3 22-02-2011 09:22:19

Mattrew
Zasłużony
Od: Chodzie¿ Wlkp.

Re: Czujnik płynu od chłodnicy.

Płyn do chłodnicy był kupowany ale był tylko dolany bo było pon. min. i dolałem do max ale nie wymieniałem z całego obiegu smile

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron