Czy za pomocą Vaga mogę przestawić opcje takie jak:
Niezalezne ustawianie lusterek
Odskakiwanie klapy "Softtouch"
Zmiana języka na zwykłym komputerze 1/2. ?
Potrzebuje tez opis gdzie tego szukac dokladnie, chodzi o to aby jak najszybciej to ustawic bo Panowie sobie licza za czas pracy przy komputerze dodatkowa kase.

TAK
TAK
TAK
co do lusterek to mozesz to zrobic i recznie z konsoli w drzwiach, jak masz elektryczne fotele, mozesz ustawic w vag'u fajna opcje opuszczania sie lusterka pasazera w dół w chwili wrzucenia wstecznego biegu, pomaga w parkowaniu.
ps co do opisów, wszystko jest na forum 
Ostatnio edytowany przez brkov (23-02-2011 17:27:43)

panowie co można jeszcze ulepszyć w golfie za pomocą vag'u ??

opcja blokowania drzwi po przekroczeniu bodajze 20km/h,predkosc na wyswietlaczu radia rcd 300

może ktoś zarzucić linkiem? Ostatnio nie mam za bardzo czasu przesiadywać i grzebać po forach. Proszę.
Wszystkie te funkcje testowałem u siebie, szczerze, zostawiłem kierunki USA, światła dzienne, odpowiednio wszystko ściemnione. Ja mam moduł komfortu highline 21 bajtów. Jakby ktoś chciał to wiem jeszcze jak dezaktywować brzęczek pasów czy włączyć światła awaryjne podczas bardzo gwałtownego hamowania.
Aktywacja świateł dziennych
Wchodzimy w 09-Centr. Zesp. Elektr. następnie 07-kodowanie, wchodzimy na long coding czyli kodowanie długie , następnie w bajcie 0 zaznaczamy bit 3 albo 4 czyli światła do jazdy dziennej dla Skandynawii lub Ameryki Północnej, po wybraniu
tego czego chcemy wychodzimy klawiszem ESC i klikamy wykonaj.
Warto zaznaczyć, że światła w trybie Skandynawskim uruchamiają się po przekręceniu kluczyka a
światła Ameryka Północna po spuszczeniu ręcznego.
Aktywacja SOFTOUCH
Wchodzimy w 46-moduł komfortu, następnie włączamy długie kodowanie, potem szukamy bajt1 i w nim zaznaczamy bit4 a więc softtouch
Warto zaznaczyć, że w różnych wersjach modułów może być trochę inne rozmieszczenie tych funkcji, dlatego należy czytać/szukać co gdzie i jak.
Zamykanie centralnego po przekroczeniu 15 km/h
Wchodzimy w 46- moduł komfortu, potem włączamy long coding (długie kodowanie) następnie wchodzimy w bajt 0 i zaznaczamy ptaszkiem bit 4 i bit 3
czyli auto-lock..., auto-unlock...
Podświetlenie kierunkowskazów w przednich lampach jak w USA
(Można za to stracić dowód ale efekt ciekawy)
wchodzimy w adres 09-Centr. Zesp. Elektr potem 07-kodowanie, kodowanie długie, Bajt 7, domyślnie w pozycji Dec: .... jest
wpisana wartość 0 /0%/ jeżeli chcemy mieć efekt a'la USA w pole Dec: wpisujemy ile chcemy, ja wpisałem 30, dowód jeszcze mam
Diagnoza lamp typu zimnego
Jak nie chcemy, żeby nas komputer informował o przepalonych żarówkach, patent dobry np. na jakieś ledy czy inne żarówki, które często komp sygnalizuje jako spalone
Włazimy 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie,
klikamy w kodowanie długie, Bajt 2 i zaznaczamy "ptaszka" w bit 2 czyli Diagnoza lamp typu "zimnego" wychodzimy po przez ESC i zatwierdzamy kodowanie.
Przyciemnienie świateł do jazdy dziennej
Wchodzimy w adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie, klikamy na kodowanie długie - w bajcie
8 w pozycji Dec .... x 1 wpisujemy oczekiwaną wartość ściemnienia świateł zawsze to jakaś
oszczędność żarówek, energii, ja mam u siebie na 50%, po wybraniu funkcji wychodzimy ESC i klikamy
"wykonaj" Trzeba sobie zapamiętać że po wpisaniu tych 50% przejść do następnego pola tabulatorem
Tabulator aby niejako zatwierdzić a następnie ESC
z tego co pamiętam, można również ustawić doświetlanie zakrętów przez halogeny.. gdzieś na forum o tym było, nie wiem tylko czy każdy egzemplarz z halogenami, czy zależnie od wersji wyposażenia..
jak można sprawdzić ten sterownik? trzeba podpiąć pod VAG, czy może gdzieś mogę to sprawdzić?
jeśli podjadę do mechanika, przy okazji zmiany oleju, to jak podepnie komputer to powinien mi to odczytać? (dodam że mechanik fachowy, sprzęt mają konkretny).. może przy okazji pokasuje błędy, jak się pojawią..