Witam ostatnio wywala mi caly czas taki blad jak w temacie? Szukalem w kilku zrodlach ale nic niestety nie znalazlem, moze jednak ktos z uzytkownikow sie z tym spotkal i problem rozwiazal?
Szczerze powiedziawszy to nigdy nie spotkalem sie z takiego typu bledem, wydaje mi sie, iz jest to nieprawidlowosc zwiazana z sondÄ… lambdÄ….

Nalezaloby chyba posprawdzac wszystkie czujniki lambdy itp podobne rzeczy, szczerze to nie mam troche mysli, co to moze byc, bo jest wiele naprawde mozliwosci, sprawdz Nox'a
Jak juz mowilem dziwna sprawa, wiele mozliwosci, mysle, ze jedynym sensownym rozwiazaniem bedzie podjechanie do ASO lub innego profesjonalnego warsztatu, samemu to mozna tylko kod bledu zczytac i to tyle

no to jest nas dwóch, mam ten sam błąd i za cholere nie wiem co jest jego przyczyna, obstawiam sensor NOx ale jego cena powala (około 1500 zł dostepny tylko w ASO), pewności też nie mam. Byleś moze juz w ASO, moj silnik to 1.4 FSI BKG

Hej, nie bylem a ASO bo po pierwsze nie mam na to czasu bo ASO dosc daleko, dwa to to, ze wertujac internet jestem niemal pewien, ze to NOx a jesli NOX to tak jak napisales 1500 w plecy;/ a to juz troche.

masz jakieś objawy niesprawnosci tego czujnika, bo moje auto dziwnie reaguje na naciskanie pedału hamulca podczas postoju, generalnie sie dławi, podejrzewam nieszczelność układu dolotowego lub wlasnie ta sonda robi swoje. spalanie mam w normie.

W zasadzie mam podobnie, spalanie w normie, po nacisnieciu hamulca nie mam takich objawow jak u ciebie, moim zdaniem nie jest to nieszczelnosc tylko wlasnie sonda, kumpel mial podobny przypadek, oczywiscie ten cud niemieckiej techniki moze chorowac na cos innego, jakbys zawital do ASO w najblizszym czasie to daj znac co i jak bo jestem dziwnie przekonany, ze moj choruje na to samo co twoj.