Przyjdzie taki dzien, że trzeba będzie pożegnać sie z Golfiną, różne ku temu powody, wiek auta, "rozrost" rodziny itp.., myśleliście co kupić jako kolejne 4 kółka?
Ja osobiście będe miał problem, bo poza samochodami z grupy vag, mało co mi pasuje, w Bmw zle sie czuje, Ford/Opel też tak sobie, japończyki wcale mi sie nie widzą, francuzy odpadają na pewno... Fajnie jezdzilo mi sie Octavia, a4-chociaż jest malutkim autem, a6 z kolei dość spore, passat głosny, touran głosny i nijaki 
A wy jak? Mysleliscie już na co bedzie przesiadka?

Jeżeli będę miał rodzinę to vw Passat lub Sharan lub audi a4. A później to vw golf 6 albo 7 lub Scirocco

Jak Ty chcesz załadować rodzine do scirocco? Chyba, że golf czy scirocco mają byc drugim autem...
Miałem na myśli przesiadke do samochodu który będzie "głównym" pojazdem w domu i musi byc zarówno pojemny, a także powinien dawać przyjemność z jazdy.

zawsze sÄ… dwa uda: " albo sie uda, albo nie uda" 

Ja prawdopodobnie będę celował w Golfa VII, który ma być całkiem nowym Golfem a nie tylko grubym FL
VI zbytnio mi się nie widzi, nawet w topowych wersjach jak GTI czy R. Ja poczekam sobie na VII GTD, zresztą jeszcze moim GT się nie nacieszyłem 

z uwagi na to ze posiadam rowniez stare volvo 850 i mam do niego sentyment nigdy mnie nie zawiodlo mysle ze jezeli bedze wymienial to bedzie volvo s60 

...a ja mysle ze bedzie to audi a4 moze a6 zobaczymy jak to bedzie...

zaraz...
a dlaczego niby Golf nie jest rodzinnym samochodem?
ja mam żonę i syna, drugie dzidzi w drodze, i wcale nie zamierzam zmieniać samochodu.. bagażnik może nie jest rewelacyjny, ale mieści spokojnie wózek (nawet ze sprzętem audio), miejsca z tyłu ma bardzo dużo (syn w foteliku nie dosięga do mojego siedzenia nogami, w MKIV miałem cały fotel okopany)..
dla mnie Golf V jest wystarczająco rodzinny.. nie zamierzam zmieniać, jak zgnije, to dopiero wtedy 

Dokładnie. Miejsca w Mk5 jest wystarczająco dużo, śmiem twierdzić, że tak dużo jak w Passacie B6, tyle, że Passat ma większy bagażnik, ale jeśli chodzi o środek to jest podobnie.
mmtr napisał:
volvo s60
Dziadkowóz
Marco napisał:
drugie dzidzi w drodze
Moje gratulacje, ja nadal czekam na...tÄ… jedynÄ… 
Marco napisał:
jak zgnije, to dopiero wtedy
Możesz trochę poczekać 
Apropo gnicia, daleki mój, powiedzmy, że sąsiad ale nie sąsiad, straszy pan, 1,5 roku temu kupił astre w sedanie, jak mówił mial byc golf ale astra LEPSZA 
Dzisiaj pojechała do serwisu na wymianę klapy - takiej rdzy u mnie na tłumiku nie ma 
Dzięki Master, powodzenia życzę w poszukiwaniu tej jedynej 
Odnośnie gnicia, dobrze wiem jak jest.. niebity VW potrafi bardzo długo nie poddawać się "rudej smierci", moi rodzice jeżdżą moim byłym MKIV, ma 13 lat i ani grama rdzy.. ostatnio jak był na przeglądzie zaglądałem na podwozie, szok normalnie.. nic go nie bierze, tłumik trochę, ale na ten wiek to i tak nieźle..
mam nadzieję że mój Golfik wytrzyma tyle co to MKIV, mówi się dużo że lakier słabszy, itd.. ale wierzę w Golfa 
a co do tematu, to może kiedyś Audi A6 Avant 

Ja myslalem nad audi a3.Bardzo mi sie podoba 3 drzwiowa w sensie bryly ale chce auto 5 drzwiowe a z kolei sportback wydaje mi sie troche za dlugi,podlatuje pod kombi a karawan mnie nie interesuje.No myslalem tez nad szostka golfem ale tu tez lipa bo tyl mi sie podoba srodek tez za to przod wogole nie to co piatka podchodzi wszystko oprocz plastikow haha.Generalnie ciezko mi dogodzic.
I raczej to bedzie mocny diesel common rail nie chce juz auta ponizej 140 koni w seri

CLK 

X1 albo Q5. Chociaz wole xDrive niz Quattro. Zobaczymy. Moze uda sie w 2012.
W tym roku raczej sie nie uda.
na pewno wejde w jakieÅ› BMW ale model zostaje jeszcze otwartÄ… kwestiÄ…