g0bula napisał:
wszystko zależy od stylu jazdy jeżeli jeździsz szybko to nie ma sensu brać 18 a że na naszych drogach nie da się szybko jeździć to wszystko przemawia za tym że nie będzie ci to przeszkadzało że trochę wolniej będzie się rozpędzał
wolniej duzo?? czy np 1s?
jak mierzylem do 100 to potrzebuje 12.3 zeby do 100 sie rozbujac 

na to ci nie odpowiem może inny z kolegów to sprawdzał i może coś więcej powiedzieć. Kolega maciek ma silnik SDI felgi 18 i nie narzeka

pagong możesz powiedzieć jaki to model felg?

jesli chodzi o jazde na 18'tkach to jest kwestia tygodnia - dwóch jazdy i można sie przyzwyczaić 

te felgi kupilem:) fajne? juz leza w garazu i czekaja na wiosne:) teraz jeszcze tylko oponki musze kupic. Oczywiscie mam tez do tych felg dekielki orginalne VW:)
maciek mozesz mi napsiac jak twoje auto zachowuje sie przy 18 calowych felgach? duzo wolniej niz na 15 calowych?
a i gdzies pisales na forum ze w Białymstoku przyciemniaja piecowo mozesz dac namiary?
Ostatnio edytowany przez pagong (06-03-2011 20:16:20)

dalem 1700 poza allegro z wliczona juz w to wysylka i dolozonymi nowymi dekielkami orginalmymi VW:)

ładne kółka
, a ja zauważyłem taki trend tuningowy, że własnie montuja dekle od mercedesa specjalnie, zazwyczaj felgi są wtedy polerowane i auto leży na glebie... na forum "vagsociety" sporo takich cudaków

hehe ogolnie pare modow szykuje sie na wiosne to ,moze jak drugi raz wystartuje tu w konkursie na forum to zajme lepsza pozycje heh;)

chodzi Ci o przyspieszenie? nie odczułem ogromnej róznicy w porównaniu do 15'stek, wiadomo, ze każda nierówność jest odczuwalna na kierownicy,no i jeszcze spory huk z opon i toczenia tego koła... nie mogę jakoś znaleść tej firmy od szyb

ale ogolnie wolsiz 18 niz 15?

To może ja odpowiem, ale na przykładzie moich 17". Na 15 masz komfort w postaci cichszej jazdy, mniejszego bicia przy nierównościach, ale za to na 17" 225/45 autko super prowadzi się w zakrętach, wadą jest większy hałas oraz łapanie każdej nierówności.

Pangog, czy Twoim Golfem ostatnio jeździ kobieta? Czy tylko Ty?

maciek napisał:
Pangog, czy Twoim Golfem ostatnio jeździ kobieta? Czy tylko Ty?
tylko ja:)
a teraz troche najświeższych zdjęć
Na golfiku pojawily sie felgi 17" + lampy led helli
po świętach zawita przednia dokładka individual

no ladnie sie prezentukolka fajne. Lampy wiadomo jednemu sie podobaja drugiemu nie kazdy robi tak jak lubi. Juz niedlugo bede wsadzal od ciebie spryski zobaczymy mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze tylko musze wiazki kupic do samopoziomowania i do spryskow albo zrpobie walsnie sie zastanawiam nad zrobieniem bo kufatec duze siano chce ale nie wiem jak to wyglada. Pozdro

co zrobiłeś z poprzednimi lampami tylnymi? 

leza w domu a chcesz odkupic?

cena?