A ja zmieniłem oponki na letnie, i potem odwiedziłem myjnię ręczną kończąc zabieg czyszczeniem felg na parkingu. Strasznie ubrudzili jak zmieniali koła.

A ja odebralem zestaw wstawek drewnianych do srodka i zamowilem czujnik zmierzchu/deszczu. Kupilem sprezyny Eibach ProKit (do odbioru dzis).
Zawsze jest do pełna, tylko nie zawsze uda się zdjęcie zrobić od razu 
Muszę sprawdzić czy rzeczywiście uda się na 1 baku zrobić 1000 km, udaje mi się średnio jakieś 800 km wychodzi coś około 6l/100

master, to może byś chociaż kurze powycierał.... do zdjęcia

Odebralem sprezyny Eibacha. Zamowilem atrape chlodnicy od Golfa GT z Allegro (dolna i gorna). Szukam jeszcze plastikow do swiatel p.-mgielnych (bezchromowych).

ile dałeś za pro-kity?

jurasvip napisał:
ile dałeś za pro-kity?
$100. Gosc mial na swojej Jetce je przez 8 miesiecy, 2000 km. Pozniej przeszedl na K-sporty i zostaly mu Pro-kity i H&Ry. O ile H&R-ow nie potrzebowalem, sa dla mnie za twarde (poza tym szukam zoltych Koni), o tyle Pro-Kit to akurat to, czego szukalem. Po dluzszym zastanowieniu i wypytaniu tego goscia doszedlem do wniosku, ze Koni kupie pozniej. Teraz czas na wydech, atrapy i APR Carbonio. Zobaczymy, co czas pokaze. 

dandanio napisał:
jurasvip napisał:
ile dałeś za pro-kity?
$100. Gosc mial na swojej Jetce je przez 8 miesiecy, 2000 km. Pozniej przeszedl na K-sporty i zostaly mu Pro-kity i H&Ry. O ile H&R-ow nie potrzebowalem, sa dla mnie za twarde (poza tym szukam zoltych Koni), o tyle Pro-Kit to akurat to, czego szukalem. Po dluzszym zastanowieniu i wypytaniu tego goscia doszedlem do wniosku, ze Koni kupie pozniej. Teraz czas na wydech, atrapy i APR Carbonio. Zobaczymy, co czas pokaze.
Pozazdrościłem Ci, no i tez kupilem dzis Pro-Kity, bilsteiny b6 na tył już też mam, jeszcze dokupie dwa amory przednie i może w tym tyg jeszcze montaż:D
ciekaw jestem ile siądzie, katalogi podają różne wartości, albo 25/25mm albo 30/30mm...
W mk4 założyłem Pro-Kity, miało byc 30/30 ale siadł dobre 45mm.. dziwne, bo były dedykowane do TDI a taką golfine właśnie miałem.

Ile za to wszystko dales? Ciekawe, czy duzo u Was taniej jest?

za używane eibachy, ale praktycznie nówki bo po przebiegu 9tys km, dalem 400zł z wysyłką, bilsteiny B6 w sumie komplet, ale nie wiedzialem ze mam 50mm srednice przodu, no i tylko tył wykorzystam dałem 600zł, a za przód-tu chyba zdecyduje sie na nową na rynku firme MTS technic-za komplet przednich sportowych 350zł
Czyli w sumie za graty same niecały 1tys, do tego robota, mysle ze za ok 200zł uda mi sie wszystko załatwić.

jurasvip napisał:
mysle ze za ok 200zł uda mi sie wszystko załatwić.
Mi za zalozenie opon, wywazenie, wymiane sprezyn z amorami i zbieznosc - $500. Musze poszukac czegos tanszego, bo to lekka przesada...

cenią sie.... załaduj fure do kontenera i w PL zrób tuning
joke:DDD

Powaga: Juz niedlugo tak zrobie.

A ja dzis korzystajac z troszke cieplejszej pogody wymienilem wszystkie wstawki z plastiku na drewno-podobne. Jestem bardzo zadowolony z wyniku. Wydaje mi sie, ze z jasnym srodkiem wyglada co najmniej interesujaco.
Zdjecia ponizej:
http://www.golfv.pl/viewtopic.php?pid=6206#p6206