wygląda dobrze, ale nigdy nie wiadomo, co siedzi w środku..
dobrego fachowca zabierz ze sobą i jedź pooglądać.. osobiście nigdy nie kupiłbym używanego auta w ciemno..
Jak dla mnie to "szału" z tym autem nie ma. Wyposażenie dość biedne, przebieg w miarę wiarygodny, aczkolwiek jest to przebieg przy, którym albo już się wymieniło albo za chwilę wymieni dwumasę i parę innych rzeczy przebiegu 150 000+, jednakże jak masz blisko, obejrzyj, posłuchaj...

no moja opinia to tak mlode autko to raz to sie liczy za ten rocznik wydaje mi sie ze duzo nie chca. Wiadomo ze jezeli chodzi o wyposazenie to jak sie chce full opcje to trzeba polozyc kasiorke i kupuje sie na fulu i po problemie wyglad ok. Ale tak jak tam przedmowca mowil fachowca wziasc i miernik grubosci lakieru i podlaczyc pod kompa sprawdzic czy nie ma dziwnych bledow. Nie mozna w ciemno kupowac zbyt duze ryzyko bo to nie jest cos taniego i na chwile kupuje sie auto na dluzej przewaznie. Dla mnie wyglada ladnie ale co innego real i stan techniczny.

uzbroj sie w cierpliwosc 

witam.
chce kupić golfa V ( 07-08 rok) ale sam nie wiem którą wersję wybrać.
myślałem nad 1.9 105 km i wiruskiem ale sam nie wiem...
po głowie chodzi mi też 2.0 140 albo 170 koni. ale słyszałem o wadliwych głowicach w tym 2.0 i trochę mnie to odrzuca.
pozostaje jeszcze sprawa automatu. bo nie ukrywam że podoba mi sie ta skrzynia i nie wykluczam jej.
co myślicie o tych wersjach??
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-v-1-9 … 39015.html i co myÅ›licie o nim 
pozdro 
ogólnie silniki TDI w VW bardzo łatwo poddają się chiptuningowi, wielu użytkowników to potwierdzi..
skrzynia DSG (automat) jest rewelacyjna, tak piszą/mówią użytkownicy..
pytanie, co Cię interesuje? niskie spalanie? moc/przyspieszenie? bezawaryjność?
kryteriów jest sporo..

tak szczerze to wszystko po trochu.
automatem jeździłem, co prawda w passku ale zawsze. jedzie sie zajebiaszczo. ale dowiedziałem sie od mechanika że te skrzynie jednak nie są trwałe.... (70 tys na taksie)
chodzi mi o połączenie mocy, bezawaryjności i niskiego spalania (chociaż na tym ostatnim aż tak mocno mi nie zależy xD )

i obawiam się tych pękających głowic w 2.0 140km i nie wiem czy to dotyczy również wersji 170km 

panowie ile tak w przyblizeniu kosztuje wirus na 105konnym maszynie(moze ktos to robił juz na ślasku)??

ok 1500zl,napewno mase wiary robilo.W Katowicach masz Aligatora(Dyno Soft) ktorego kazdy Ci poleci.

jedno mnie zastaowilo na stroni DYNOSOFT
Przekłada się to na:
Poprawę bezpieczeństwa jazdy dzięki skróconemu czasowi wyprzedzania
Poszerzony zakres użytecznej prędkości obrotowej silnika
Wyższą sprawność silnika
Niższe zużycie paliwa
Lepsze przyspieszenie
Wyższą prędkość maksymalną
Niższe zużycie paliwa,wielu tu jus wie wypowiadało na ten temat...ze raczej ze wzrostem mocy wzrasta spalanie czyz nie??

jesli bedziesz ja wykorzystywal to tak natomiast jesli bedziesz jezdzil delikatnie to ciutke moze spasc
Ostatnio edytowany przez korba (19-08-2011 23:35:41)