pewnie sie powtorze ale bardzo ladny lakier

Od niedawna jestem posiadaczem golfa5 1.9 tdi 105 KM z 2007 r. Samochód jest w wersji bluemotion wie ktoś może czy różni sie ta wersja od innych?

Marco mów mi tu szybko jakie masz dystanse i jakie ET felg, bo musze sobie sprawić 
Ja mam aktualnie felgi 8J 18h2 i ET51, myslisz ze 15mm bedzie ok, czy moze trzeć?
p.s czy te wymiary dystansów z aukcji, podejdą do mkV?
http://allegro.pl/nowe-dystanse-do-felg … ?source=oo
p.s poza tym kozak po myciu, nawet pokusiłes sie o czernidło do opon 
radek1222 napisał:
Od niedawna jestem posiadaczem golfa5 1.9 tdi 105 KM z 2007 r. Samochód jest w wersji bluemotion wie ktoś może czy różni sie ta wersja od innych?
Napewno mniej pali..
Wersje bluemotion są przeznaczone dla użytkowników, którzy przede wszystkim cenią sobie niskie spalanie..
jurasvip, dystanse podejdÄ… bez problemu..
ja zrezrgnowałem z nich, obecnie felgi mam "podpięte" bezpośrednio do piasty.. miałem po 30mm na stronę, felgi mi wystawały za nadkola.. raz podczas psiarskiej kontroli prawie mi dowód zabrali (udawałem że nic o tym nie wiem..
)..
ET na felgach mam 35, tak jak widać na fotkach, są równo z nadkolami, przy obciążeniu chowają się ładnie, nic nie ociera..
Masz wysokie ET, więc przy tych dystansach nie ma szans na jakiekolwiek tarcie..
mmtr, dzięki..
obecnie bierze mnie na jasne kolorki..
taki biały to by mi siadł, czarne szybki i 200 KM pod maską.. 

No własnie, moje fele dosłownie "giną w nadkolach", dlatego chce dystane, tylko powiedz mi czy te wymiary z aukcji, są takie jak piasta w mk5?
No i jaki dystans, 10, 15 czy 17-20mm? Na ile cali Ty masz szeroką felge? bo matematycznie, jesli masz 8J17H2, to wychodzi ze ja moge dać spkojnie 15mm i będzie zgodnie z prawem 
piasta 57,1 jest ok.. to jest właśnie idealnie do MKV..
moje felgi mają 8 cali szerokości.. kolega z serwisu mi powiedział, że przy ET 35 ta felga to jet maks, żeby nie wystawała poza nadkole..
nie dam za to głowy, nie wiem dokładnie jak to się liczy.. jak kupiłem felgi to założyłem od razu na dystanse, bo je już miałem..
później ściągałem, bo przycierały.. nie potrafię Ci dokładnie napisać jak to obliczyć.. ale wydaje mi się, że 15 mm na stronę śmiało możesz zakładać..

15mm kupie, przerabiałem to w mkIV, to jest tak ze 1 st. ET równa sie 1mm, czyli 15mm to 15st. ET 
czyli miałbyś ET 36.. felgi masz tej samej szerokości co ja, więc będzie OK.. 
a wracając do Twojego posta, czernidło do opon to podstawa.. 

wiem wiem, bez czernidła ani rusz, ja kupiłem w sobote w Makro nową puszke, już na parkingu "psikałem", niech patrzą kto jest najlepszy na mieście
hehehe
hehe.. dobry jesteÅ›..
ja dowiozłem do domku, i u siebie nabłyszczałem..
musimy koniecznie spocik zrobić, taki ogólnopolski, tematów do dyskusji nie braknie napewno..
Przednią dokładkę kupiłem na allegro, cena to ok. 150 zł plus przesyłka,
Dokładka była używana (jest to fabryczna dokładka, nie zamiennik), musiałem ją pomalować (koszt 50 zł), montaż bardzo prosty, idealnie podeszła bez żadnych przeróbek..
Poszukaj dobrze na aukcjach, ja miałem szczęście i kupiłem w dobrej cenie, są również w podobnych cenach zamienniki, ale z tego co czytałem, ich wytrzymałość jest średnia.. łatwo połamać..
Natomiast tylna jest standardowa, została tylko pomalowana (kolejne 50 zł), no i to by było na tyle..

jakie preparaty uzzywales do woskowania itd?
Kupiłem wosk Sonax, forumowicze zachwalali, więc spróbowałem.. jest naprawdę dobry, polecam..
Kilka godzinek ze szmatkÄ… i efekt murowany 
Do opon mam czernidło (nie pamiętam firmy), szampon Autoland..

ja dzisiaj kupiłem szampon z woskiem sonax ale też myślę o woskowaniu go i polerowaniu szmatką
Autko świeci jak psu jajka:D bardzo mi się podoba twój golfik zamienimy się
?
koła z tymi felgami robią ogromne wrażenie pzdr.
Ostatnio edytowany przez Valdisnooker (10-05-2011 09:02:47)
Powiem Ci, że za dużo własnej pracy i pieniędzy w niego włożyłem.. 
Także raczej nie skorzystam z Twojej propozycji 
Ewentualnie może za kilka lat, jak mi się znudzi.. chociaż nie wiem czy to jest wogóle możliwe..
Pzdr