lupo4801 napisał:
Witam, mieszkającym bliżej, pomogę. W swoim 1.9 BKC przestawiłem dawkę i pali dobrze na ciepłym.
Witam
ile kosztuje taka przyjemnosc w golf 1,9 TDI 90 KM

Witam, mam ten sam problem co koledzy. silnik 1.9 105KM BKC
Na zimnym pali z pierwszego, na ciepłym kręcę kilka razy i nic.
Może znajdzie się ktoś z okolic Nidzicy kto mógłby wgrać mi mapy?
KOLEDZY...... jeszcze jedno pytanie, bo jestem laikiem w tych sprawach,czy to normalna rzecz:
po odkręceniu korka paliwa,wydobywa się z baku dziwny dźwięk taki jakbym włożył do środka wężyk i dmuchał w niego.
Odgłos bomblowania co kilka sekund. słychać go bardzo głośno, nie trzeba się schylać i nasłuchiwać.
Dzięki za pomoc!!!!

Witam i ja się podepnę: ma ktoś sprawdzoną osobę z Lubelskiego do zmiany map ? Lato pełnymi krokami idzie i mnie będzie ciągle telepać przy odpaleniu ... 

Witam oriętowałem się w sprawie tego zapalania na ciepłym silniku jest mozliwosc zrobienia tego w Piekarach ¦l. kolo Bytomia koszt tego to okolo 400 zł
Pozdrawiam
Gabcio napisał:
Witam i ja się podepnę: ma ktoś sprawdzoną osobę z Lubelskiego do zmiany map ? Lato pełnymi krokami idzie i mnie będzie ciągle telepać przy odpaleniu ...
Niekoniecznie mapy tutaj pomogÄ…

Coraz częściej mówi się o tzw szarpnięciu/uderzeniu podczas zapalania naszych TDI głównie na ciepło i coraz częsciej jako przyczynę wymienia się akumulator. Kilku osobom to pomogło, zastosowali akumulator z większym prądem rozruchowym. U mnie też to straszne uderzenie występuje i myślę aby zacząć od wymiany akumulatora, bo żadnych objawów padającego dwumasu nie mam.
Na utrudniony rozruch podobno pomaga korekta map startowych co nie rozwiązuje jak pokazuje praktyka do końca efektu szarpnięcia/uderzenia podczas zapalania
Ostatnio edytowany przez kropek (14-05-2011 15:04:09)

master napisał:
No tak, nowy akumulator też niczego nie gwarantuje, a nawet jeśli to na krótki czas.
Są przypadki że po zmianie baterii pomogło i jak na razie nie wróciło. Chyba tez spróbuje bo mnie też to dręczy. Autko zapala łądnie, nie trzeba go kręcic jednak zdarza mu się szarpnać/uderzyć podczas zapalana. Innych objawów nie mam

W Rybniku, za pare złotych to zrobię. Po co męczyć silnik i dwumas.
Ostatnio edytowany przez lupo4801 (22-07-2011 20:49:08)

też to mialem, podłaczył koleś do komputera 10min 300zl i teraz nie ma problemu. Tak jak ktos wczesniej powiedział to jest cos z podawaniem mniejszej dawki paliwa jak jest cieply czy cos koleś tak tlumaczył i kompem sie to da ustawic. 

avee ! GolF napisał:
też to mialem, podłaczył koleś do komputera 10min 300zl i teraz nie ma problemu. Tak jak ktos wczesniej powiedział to jest cos z podawaniem mniejszej dawki paliwa jak jest cieply czy cos koleś tak tlumaczył i kompem sie to da ustawic.
No to ładnie koleś Ciebie skasował, można to zrobić w trzy minuty tylko trzeba mieć VCDS, zmiany dotyczą w sterowniku silnika - Numer kanału 01,standardowo jest 0 z możliwością regulacji do 300, zmieniamy na około 50 i po kłopocie, silnik pali dobrze na zimnym jak i na gorącym.
Przed kodowaniem:
Po kodowaniu:
I jeszcze jedno - jeśli kanały w adaptacji są nieaktywne wpierw wchodzimy w zakładkę Dostęp upoważ. - 16, gdzie dopiero po wklepaniu kodu 12233, kanały w adaptacjach się uaktywnią.

czy jest ktoś na podlasiu kto moze to zrobić za 4 pack piwka ;P?

Rybnik, pomogÄ™ w odpalaniu.
Ostatnio edytowany przez lupo4801 (03-08-2011 20:33:57)

Witam,
Mam golfa V 1.9 tdi 105 KM i problem jest identyczny, na zimnym od razu, na ciepłym ok sekund trzeba kręcić.
Jest ktoś z trójmiasta kto pomógłby mi z poprawą tych map, jestem świeżo po zakupię i wolałbym na coś przyjemniejszego wyłożyć 200zł, a z wagiem sam jeszcze się nie bawiłem.
Pozdrawiam
greg wÅ‚asnie z nim rozmowaiaÅ‚em, ale jeÅ›li usÅ‚uga dotyczy tego co mogÄ™ zrobić sam vagiem to spróbowaÅ‚bym sam...Czy dobrze patrze że ten kabel bÄ™dzie pasowaÅ‚ to mojego 1.9tdi 105 KM. rok 12.2004 http://allegro.pl/vag-com-kabel-diagnos … 28499.html ??
Ostatnio edytowany przez hughes (14-06-2011 21:33:39)

http://chiptuning-gdansk.pl/ zglos sie do tego goscia za 200 zl zrobił mi mapy.Teraz pali idealnie

kto z wlkp. by mi to zrobił ?

Witam,u mnie po wpisaniu kodu 12233 uaktywnia się tylko kanał 6 i mogę regulować obroty, a pozostałe kanały są dalej zakodowane,co jest grane?gdzie tu wina?czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć?silnik BLS.

witam, zmienilem w bloku wartosc na 50 i faktycznie pali jak brzytwa
ciekawy tylko jestem czy to jest dawka startowa czy dawka stala, bo tak jak by na piatym biegu moj golf mial lepszego kopa, moze placebo 
u kolegi KLEPA dawka wynosi 5.5mg przy 15'C
u mnie z kolei 11.8mg przy 79'C czy tak powinno byc? wsio jest ok? nie bedzie wirów w baku? 
PS. jak ktos chetny na tego moda za browara i dobre slowo to zrobie.
motor 1.9tdi 105km BKC
Z PRZEKRęCONYM ZAP£ONEM
Z ZAPALONYM SILNIKIEM
Ostatnio edytowany przez brkov (22-06-2011 08:24:47)