witam, mam taki problem otóż radio gra mi tylko jak jest autko na zapłonie, czy da sie zrobic zeby grało cały czas ??

Za mało szczegółów napisz coś więcej.

sprawa prosta poprostu gdy kluczyk jest w pozycji zapłonu moge właczyc normalnie radio i gra. a gdy wyłacze zapłon czyli zgasze auto radio wyłacza sie lecz jego pamiec jest podtrzymywana

dobra ale jakie radio i jak jest podłonczone ?
jeżeli pamieć jest podtrzymywana to powinno grać wystarczy tylko nadusić pokrętło od vol.

dziii napisał:
dobra ale jakie radio i jak jest podłonczone ?
jeżeli pamieć jest podtrzymywana to powinno grać wystarczy tylko nadusić pokrętło od vol.
Nie koniecznie. Najprawdopodobniej trzeba przewód który daje napięcie po stacyjce zamienić z przewodem na którym napięcie jest cały czas. Zakładam że nie jest to fabryczne bo ono gra po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

właśnie kolega murasik dobrze mówi, tylko mam pytanie jak to zrobić ? bo jestem w tym zielony
trzeba zamienić dwa przewody w kostce, jeden jest żółto/czerwony, drugi cały czerwony.. zamień je miejscami i będzie grało 

dzięki wielkie 

ja u Siebie mam wszystko fabrycznie bez żadnego przerabiania i gra też po wyjęciu kluczyka 

no u mnie radyjko nie fabryczne bo wrzuciłem wzmachor i tube