Witam jestem nowym uzytkownikiem posiadam Golfa MK V 2005r 1,9 TDI 105KM Motor BKC. Auto sprowadziłem z Belgii w pazdzierniku 2010roku. Przebieg wtedy mial 146tysiecy sprowadzony z salonu VW z Belgii. Po przejechaniu około 2tysiecy kilometrow padła pompka paliwa ta w zbiorniku. Kupiłem oryginalna. Teraz przebieg mam 152tysiace kilometrow i znowu jest problem taki ze auto po przejechaniu okolo 30kilometrow gasnie samo spadaja obroty i potem dlugo trzeba krecic rozrusznikiem by znowu zapaliło ale przejedzie sie okolo 1kilometra wcisnie sprzeglo czy luz znowu gasnie. Filtr paliwa jest wymieniony tankowany zawsze na stacji shell teraz nawet zatankowany jest vpower a auto gasnie. Nadmieniam ze jak odstoi jakie 7 godzin znowu zaczyna jezdzic jakby nigdy nic az znowu przejedzie sie gdzies 30kiometrow bez znaczenia czy po autostradzie czy miescie. Był podpiety pod vagiem nic nie wykazał oprocz z e 1 i 3 swieca jest do wymiany wiem z eto nic wspolnego nie ma z tym ze gasnie ale na wszelki wypadke wymienilem te swiece i auto nadal gasnie. Po prostu raz jezdzi normalnie a raz tak jakby go przytyka . Moze to byc przyczyna ze ta pompka paliwa w baku jest ferelna czasem lub ze sie zapowietrza albo vacuuum pompa sie konczy??? Miała ktos taki problem prosze o pomoc bede wdzieczny bo troche to byloby kosztowne wymieniac wszytsko po kolei. Dawka paliwa cisnienie i przeplywomierz sprawdzny na vagu pokazuje wszytsko ok. moze to tez moze byc z esie dusi spalinami?? Prosz eo rady mechanikow pytam to nie mieli takiego jeszcze przypadku bo auto tzn Golf albo by nie chodzil wcale cały czas albo by chodizl anie tak jak umne ze raz chodiz normalnie a raz sobie gasnie i musze dlugo krecic rozrudssznikiem by znow zalapal a dzieje sie to nar rozgrzanym silniku chlodzeni temperatura wszustko ok VAG nie zglasza bledow nawet teraz po wymianie swiec a auto gasnie????
Wskazuje to na któryś z czujników temperatury, tylko powinno to wyjść na vagu,a filtr paliwa wymieniłeś? Vacuum pompa, owszem ale wtedy nie było by różnicy czy przejedziesz 2 metry czy 30 kilometrów, miałbyś problemy na zimnym i na ciepłym.

Witam master. Filtr paliwa wymieniony ma przejechane jakies tez 2tysiace kilometrow rownoczesnie byl wymieniony jak padla pompa paliwa w baku od razu go wymienilem. Własnie VAG nic nie pokazuje ze bys ktorys z czujnikow byl uszkodzony nawet te od temperatury nie pokazuje dlatego ta usterka jest tak ciezka do zdiagnozowania dwoch niezaleznych mechanikow go badalo na dwoch roznych vagach i wyskakiwal blad tylko spalonych siwec 1 i 3 ktore tez wymienilem choc nic nie maja wspolnego z gasnieciem auta podczas jazdy. Nadal problem tkwi raz tylko EGR pokazal niewlasciwe parametry ale po przegazowaniu wrocily one do normy moze to byc ze czasem sie zaiwesza??? Był wymyty oczyszczony zeby wyeliminowac jego usterke VAG pokazuje z epracuje prawidlowo. Wiec nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny??? Paliwo ok filtr paliwa ok paramtry paliwa ok tak jakby czasem sie zapowietrzal albo nie dostawal odpowiedniej dawki paliwa pokrece pare razy rozrusznikiem i znowu zapala po czym lubi znowu zgasnac. Odstanie z 7godzin dziala jakby nigdy nic i znowu zaczyna wariowac dlatego prosze o pomoc.

sprawdz przepływomierz, lub jego sterownik

witam masz może alarm z kartą anty napadową ??? Miałem taki przypadek . Zbliżając się do skrzyżowania wcisnąłem sprzęgło i autko zgasło . Kręciło normalnie lecz nie odpaliło. Po ok 4-5 godzin odpaliło normalnie. Po ok 2 tygodniach to samo . Okazało się że alarm z kartą zaczął wariować. Wymontowałem cały alarm i jest teraz ok .
Pozdro

Witam alarmu nie posiadam ale zamienilem kluczyki by wyeliminowac czy to immo nie wariuje czasem. Sklaniamy sie aby wykryc czy czasem w baku nie wytwarza sie podcisnienie i niema odpowietrzenia i moze gasnac. Tak caly uklad chodzi na krotkich trasach chodzi normalnie ma kopyto normalnie jezdzi a jak go cos napadnie to sobie gasnie po trasie wlasnie okolo 30kilometrow. I czy wtedy czasem nie wytwarza sie podcisnienie w baku to musze sprawdzic. Jak dojde co to jest zostawie info. Chyba z ektos moz emi cos podsunac by nie wdawac sie w zbedne koszty???

Witam, mam podobny problem jak Pabloo, czy może udało ci sie rozwiązać problem i co było jego przyczyną.
czekam na odpowiedź.
pozdrawiam

Witam dzis znalexlismy usterke niestety diagnoza sie potwierdziły isa pompowtryski do wymiany. Wysłałem je do specjalistycznej firmy TURBO-TEC po sprawdzeniu i analizie wyszlo z ealbo wymienic na nowe albo zregenerowac. Wszystkie niestety leje tzn przepuszczaja. Koszt regeneracji to 700zł sztuka. Nowy w INTERCARS okolo 750zł po dobrym rabacie. Dlatego troche mnie to podłamało
( Raczej bede kupował nowe bo powiedziano mi ze niekiedy nie idzie zregenerowac pompowtrysku poniewaz sa tam czesci niewymienialne tak jak np cewka. Dlatego gdy ktos bedzie miał taki objaw niech sprawdzi pompowtryski w ASO nie bawia sie na zasadzie ze wymieniaja jeden tylko komplety i skoro firma TURBO-TEC zalecila wszytskie tzn ze tzreba wymienic na bank jeden a pozostale juz sie koncza bo nie meiszcza sie wnormie.

Narazie autko chodzi zobaczymy jak dalej bedzie wymienilem 4 pompowtryski na nowe mam z boscha akurat koszt naprawy niestety 3tysiace:((( takze jak ktos ma taki objaw jak ja mialem niech szuka przyczyny w pompowtryskach bo naprawde przekopalismy cale auto w poszukiwaniu usterki.Tyle w temacie.

Koledzy potrzebuje fachowej pomocy!!!! Pompowtryki wymienione 4 na nowe pompa w baku chodzi cały czas tez nowa vacuuum pompa tez chodzi przewody sprawdzone auto nadal gasnie co pare kilometrow i trzeba dlugo krecic kluczykiem zeby znowu odpalilo przejedzie i znowu gasnie i tak cały czas vag nie pokazuje teraz rzadnych błedow auto nie przechodzi w tryb awaryjny i nie wiem w jakim kierunku szukac. z zabezpieczen jest tylko immo fabryczne i mam pytanie czy one moze wariowac? zamienielem kluczyki i tez nic nie dalo na liczniku nie wyswietla rzadnych bledow. W momencie gasniecia paliwa jest pelniutkie we filtrze paliwa. Moze to byc czujnik polozenia wału? Jezeli tak to czemu vag nie pokazuje go jako bledu usterki??? Pozostaje chyba serwis ale oni tez nie zawsze umia ustalic taka usterke prosze o pomoc bede wdzieczny:(((((((((

przekaźniki ... miałem to samo
przekaźniki sie przepaliły
w vw też na komputerze tego nie wykazywało
musieli szukac na piechotÄ™
i znaleźli ze to przekaźnik. po 4 miesiącach miałem to samo i również przekaźnik 
Ostatnio edytowany przez r0rek (05-06-2011 01:50:20)

brat miał takie objawy jak u Ciebie i był to właśnie czujnik położenia wału.Raz było ok a raz nie.

Mialem to samo czujnik położenia wału G28 .Gaśnie podczas jazdy i obrotomierz przestaje działać często też zapala sie kontrolka swiec. jak zgaśnie to trzeba chwile odczekać aż czujnik odpości i dalej hula.Ale do czasu pozniej jest juz tylko zonk i holowanie.Podobno dzieje sie tak jak olej jest nie najlepszy w silniku ale może być to jakaś bajka nie sprawdzone. Ciężko wymienić ten czujnik szczegolnie że mało osób wie gdzie on jest .czesto wskazuja na koła zębate ale to nie to miejsce

Obudowa filtra paliwa ten metalowy cylinder byl uszkodzony jakas wada bo to nie pierwszy przypadek plus przekaxnik sterownika silnika.