Emil20 napisał:
[...] uważajcie przy kupnie nowego samochodu
I DLATEGO kupuje tylko nowe samochody... smutne, ale szczere...
ja też się naciąłem na używane auta, zwłaszcza sprowadzone..
moim pierwszym samochodem było Polo 6N w wersji GTI (120 KM), autko sprowadzone z Niemiec, co prawda przyjechał na lawecie bo był po stłuczce, która nie wyglądała groźnie..
Niestety po jakimś czasie okazało się, że podczas uderzenia (lewy błotnik z przodu) zostało trochę uszkodzone mocowanie skrzyni biegów, i po 2 latach skrzynia mi się dosłownie rozsypała, co gorsza podczas wyjazdu na wakacje (dokładnie w okolicach £odzi), musiałem scholować auto 240 kilosów, i wakacje już były do niczego..
Naszczęście to był jedyny przypadek, później już było MKIV, i złego słowa na to auto nie powiem..
Ogólnie jestem wierny marce, więc pewnie po obecnym Golfie też padnie na coś z grupy VAG.. Pzdr
Był to Top Sport 150 hp - W samochodzie była tylko Klima która nie działała el. szyby i lusterka ... na kołpakach 15" . za 25 tys to masz igłe na full opcji 

Miałem do czynienia z różnymi autami, większość niemieckimi. Nie wiem, czy to zależy od miejsca pochodzenia ludzi, czy naszych genów, ale muszę przyznać, że to najbardziej ergonomiczne auta na świecie.
Golf ma w sobie coś takiego, że porównać z niczym się nie da. Ale moja odpowiedź po Golfie, brzmi - 911.
Nie wiem jeszcze kiedy....
jak merca to tylko 124 hehehehe, niezniszczalne sÄ… 

passat b6 1.8 tsi takie mam plany;)
mi siÄ™ marzy jakaÅ› eRka, ale to jeszcze chwile potrwa kiedy sobie takÄ… kupie

ja chyba zakupie Tourana z jakims mocnym dieslem 
jak się czaje na audi S6, oczywiscie na nowe mnie nie stać, kilku letnie chce kupic
mysle ze w jakies bmw uderze:D

a konkretnie jaki model kolego??? moze x5 bo mam na sprzedaz 

miał ktoś przyjemność jazdy Civiciem ufo 2.2 ctdi type s? Bo tak ogladam sobie auta i zastanawiam sie, jak to lata. Nie lubie japończyków, ale akurat civic wpadł mi w oko. Jakies opinie?
jeździłem , tylko w zwykłej wersji . Powiem ci tak , układ kierowniczy bardzo precyzyjny , w środku bardzo dobrze wykończony tylko że fotele nie trzymały w zakrętach i straszny muł .... no ale wersja type-s może będzie lepiej latać
A ty nie wymyślaj tylko Golfa kupuj
chyba że Subaru 

Pasterz napisał:
ale w srodku to juz w ogole kosmos
W końcu to UFO 
Czytalem kilka testów i opinie takie sobie...
Przytuliłbym chetnie mkVI GTD, ale ceny tej wersji to dopiero KOSMOS 

Co do cen to rzeczywiście, VW jest niepokonanym liderem "trzymania ceny".
A kto jezdzil blizniakiem mkV czyli leonem 2 lub a3 8p? Jakie wrażenie? jest przepaść jakościowa, tzn materiały gorsze itd na niekorzyść Seata?

Jakis czas jezdzilem Audi a3 2.0 tdi 140km jezeli chodzi o wnetrze to w jakosci materialow nie znajduje roznicy miedzy mk5 spasowanie bylo na zwyklym poziomie,moim zdaniem poza nazwa Audi nic nie uzasadnia roznicy w cenie zakupu