"Działanie patentu
http://pszczolek.wrzuta.pl/film/01xcRiP … apy_golf_v
Sprawa wyglada nastepujaco smile
-Demontujemy silowniki z tylniej klapy ( uwaga ona w brew pozorom jest bardzo ciezka tongue )
-Do pomocy bierzemy szczypce i obcęgi w celu odkrecenia koncowki z silownika ( trzeba troche sily uzyc niestety lub stetz mocno sie trzymaja).
-Scigamy kapturki z siłowników i w kapturki wsadzamy podkladke + spreżyne ktora srednio na 1 cm wystaje poza kapturek.
-Nastepnie wszystko skladamy do kupy .
-Podpinamy Vaga wchodzimy jak sie niemyle w moduł komfortu zaleznie od sterownika Szukamy opcji Klapa bagaznikowa Softtouch aktywujemy te opcje.
Po tym zabiegu przy dłuższym przytrzymaniu środkowego przycisku w pilocie powinna sie automatycznie toworzyc klapa smile
Tutaj jeszcze link z pelnym opisiem po niemiecku
http://www.team-dezent.at/anleitungen/G … numbau.pdf
Sprezynek szukalem w budowlanym ale tez nie bylo.
sa to tzw sprezynki naciskowe smile i na dobra sprawe producent w PL jest brud .
Ja wczoraj w Leroy Merlin kupilem taka ( jak masz kompresor dla lakiernika i jego pistolet to zawsze na szlauchu jest taka sprezynka ktora zapobiega zalamaniu sie szlauchu ) w koncu niczego innego nie znalazlem.
W domu jak sie okazalo owy sprzet byl za slaby sad niestety.
Wiec juz taki dosyc zniechecony podszedlem do plota:P do sasiadki i mowie Pani XXXX czy nie ma Pani moze przypadkiem sprezynki smile
O dziwo miala idealnie pasujaca do tego modu sprezynke gdzies znalazla. zeby bylo smieszniej sprezynka jest na tylko nazwijmy to mocna i sam bylem wstanie ja zgiac na jaki 1 - 1,5 cm wiec bardzo dobrze odbijala:)
Wiec reasumujac trzeba szukac niestety ciezko w normalnych sklepach znalesc cos podobnego. Ale w internecie roi sie od producent w kazdym zakatku polski."
Fajny bajer tylko skąd wziąć odpowiednią sprężynkę?
zamiast sprężynki mozna wymienić siłowniki na mocniejsze,o ile pamietam 700nm, wtej chwili mamy jakieś 550
robert27 napisał:
zamiast sprężynki mozna wymienić siłowniki na mocniejsze,o ile pamietam 700nm, wtej chwili mamy jakieś 550
Od skody fabii model98-? pasują,600n chyba mają. Ogólnie ten mod do mnie nie przemawia, po pierwsze to siłowniki po pewnym czasie się ułożą i klapa się nie będzie otwierać z pilota, można założyć jeszcze mocniejsze ale wtedy mało klapy nie urwie, sprężynki były dobre...do czasu, paru osobom uszkodziło siłowniki, wylał się olej.
do mojego golfa V chciałbym zamontować w warsztacie ,Przeciaż to pomysł super,gdzie mogę się zgłosić
Możesz zrobić bez sprężynki, wystarczą odpowiednio mocne siłowniki, mimo wszystko mod jest taki sobie, sprawdzone, wyżej napisałem wszystko co na minus.