Witam wszystkich,
jestem nowym szczęśliwym posiadaczem vw golfa V, 1,9 TDI wersja trendline na Niemcy. Potrzebuję do mojego nowego nabytku koło dojazdowe. Czy mógłby mi ktoś pomóc i napisać jaka dojazdówka była wkładana oryginalnie do tego samochodziku?

Dokładnie cos takiego:
http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-15-5x1 … 43880.html

Nie chciałbym wdawać się w polemikę z przedpiszącym ,ale sprawa wygląda ciut bardziej skomplikowanie .
Odpowiedż "dokładnie takie " ,jest trafna do momentu gdy to koło kupimy .
Połaziłem z miarką i tu i uwdzie troszke pomierzyłem -i tak z pamięci ( mogą być odchyłki )
-Steropian z pełnym zestawem naprawczym ok.12 cm wysokości
- Koło zapasowe ( nie o proponowanym pisze -nie ma wszystkich wymiarów ) będzie o ok. 2-cm szersze
leżąc na płask wyszcze -co z płytą podłogową ? sterczy - steropiany przekładki kłopoty.
- Obwód koła dojazdowego na feldze 15 nie będzie miał 62 cm średnicy - o kilka cm mniej
- podobno komputerek w aucie wyświetli nam conajmniej jedną kontrolke że mamy problem .
No i trzeba ją potem zgasić -dobrze jak się da samemu ,a jak w serwisie no to problem -kasa
Nie u wszystkich jest podobnie -pisze o mojej sytuacji .
Połowicznie wyszedłem z tego problemu ,zwężając zwykłą felge do potrzebnej szerokości .( operacja trudna i
kłopotliwa ) Efekt - Mam koło w bagażniku . podłoga idealnie płaska ,bez jakich kolwiek pierścieni wokół koła , bez straty pojemności -wysokości bagażnika .Dwa dni temu te dwa cm przeważyły o tym że lodówka na baczność weszła do bagażnika .
Co do średnicy jest mniejsza jak pisałem ale - no właśnie zobaczy się jak będzie potrzeba i się je założy .
Ostatnio edytowany przez arianm (24-08-2011 23:39:15)

KOlego wlasnie przerobilem temacik mialem taki sam motyw jak u ciebie styropian zestaw naprawczy. Wlasnei przedwczoraj wyjechal i wjechala dojazdowka 125mm podajze jak pamietam dobrze wymian i jest jak ze styropianem kolego bez obaw. niestety cena tylko mocna fakt ze kupilem i tak uwazam nie najgorzej to co na alledrogo chodzilo bo po 384 z wysylka z lewarkiem pianka na lewarek i kluczami wiec nie jest zle uwazam. Odrazu zastrzegam bo moze ktos ma chody taniej to kupi taniej ja nie moglem znalesc wbilem kupilem i po problemie.. pozdrawiam a kupilem 16 cali a wchodzi 17 jakby co ale przynajmniej mam miejsce na jakies pierdoly wkolo kola nie duzo ale zawsze odsniezalka do sniegu czy jakis trujkat sie wcisnal i nic mi nie przeszkadza

Właśnie o tym pisałem. Dwa posty wyżej kolega zasugerował koło i wskazał aukcje .na aukcji jest koło 15"
i dlatego mój wpis że nie jest to "dokładnie to" -mam na uwadze średnice koła . Przy oponie o zbliżonej wysokości 1"cal róznicy robi dużo ,nawiązuje do postu wyżej i zakupieniu koła 16"
A ze różnica w cenie między 15" a 16" duża ,to wiadomo już dlaczego .

wiec szukaj normalnego kolka 16 cali badz 17 kolego ja mam 16 i jest gites. Pozdrawiam

U mnie dojazdowe to 125/70r18