Hej, przeczytałem całe forum i nie umiem jednoznacznie określić co się dzieje z moja V (1.9 tdi 105km)
Problem jest taki: przy odpalaniu samochodu na zimnym silniku muszę kręcić parę razy kluczykiem nim załapie i odpali, czasem za jednym machnięciem odpala. Na luzie ( zimny silnik) troszkę go szarpie, czasem tez jak jest rozgrzany silnik to potrafi szarpać.. Raz na zimnych szarpie raz nie, raz na rozgrzanym silniku szarpie raz nie. Dodam gazu i jest ok. Po przejechaniu kilku kilometrów i rozgrzaniu silnika czasem znów troszkę rzuca na luzie.... ;/ Potrafi sporadycznie zasnąć.. Zazwyczaj jak odpalałem to przy kolejnym odpaleniu nie było problemu... Dziś po 8h postoju musiałem parę razy kręcić by zadziałało... Sprawdzałem pompo wtryskiwacze na komputerze i okazało się ze co się dzieje z 1 i 3 ... Dostałem nawet wydruk.. Jutro go wrzucę.
Sorry za opis może jest trochę mało zrozumiały ale tak najwierniej mogę opisać ,, kaprysy'' mojego Golfa:(
Miałem podobne objawy (passat B6 2.0 140 hp) i okazało sie ze było lipne paliwo (BP) i była do wymiany pompka w baku ...

Pompa paliwowa w baku? Wszystko wskazywało na pompowtryskiwacze. Diagnostyka sterowników pokazuje że coś jest nie tak. Na czytniku korekty cyl 1 i 3. Ile wynosi naprawa

Kolego sprawdz obudowe filtra paliwa te metalowa zalozyli mi przexroczysty waz z filtra do wtryskow i gromadzilo sie tam powietrze tez szarpal i wyrzucal niewlasciwe dawki na wtryski. Po wymianie obudowy filtra problem znikl jest tam zawor bezzwrotny ktory utrzymuje wysokie cisnienie paliwa do wtryskow jak on przepuszcza gromadzi sie powietrze i daje zbyt malo dawke paliwa wtedy szarpie i gasnie. Szarpanie spowodowane jest tym ze moga rowniez konczyc sie pompowtryski tez tak mialem dałem do sprawdzenia wtryski i okazalo sie ze przepuszczaja leja.

ja miałem takie same objawy i umnie okazało sie ze 1 wtrysk był uszkodzony

Witam!
U mnie to samo co u ciebie jest dokladanie ta sama historia jak bym swoje mysli czyczał i komp pokazuje, ze 1, 3 pompowtryskiwacz padnienty. Dodam tylko, że mam nowo mieniany rozrząd i filtry wszystkie zmieniane. I własnie nie wiem czy tylko dwa wymienic czy od razu 4 bo podobno zaraz padaja jak dwa wymienione. Jeszcze sprawdze z ta obudowa metalowa ale nie bardzo rozumiem wymienic ją czy oco kaman?

tu sobie zerknij ja mam to co ty ale u mnie na zimnym pali ok na ciepłym dupa zbita, że tak zacytuje słynnego wieszcza
http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=220

Okazało się, że przewód paliwowy zasilający przy filtrze paliwa był nieszczelny i łapał powietrze. Kosztowało mnie to 250zł(diagnoza) w VW i teraz śmiga jak ta lala

Witam, mechanik zasugerował wymiane uszczelk na pompowtryskiwaczach, oznajmił że może być to ale nie musi i nie bierze odpowiedzialnosci czy to bedzie to. Jest to najtanszy zabieg i można od tego zacząć.... Wymieniiliśmy uszczeliki wszystkie 4 i pomogło