Marco napisał:
Kupiłem wosk Sonax, forumowicze zachwalali, więc spróbowałem.. jest naprawdę dobry, polecam..
Kilka godzinek ze szmatkÄ… i efekt murowany
Do opon mam czernidło (nie pamiętam firmy), szampon Autoland..
a ten wosk w jakim kolorze bo przegladalem i nie wiem o ktory chodzi miozesz na pw dac linka np z allegro do tego szamponu i wosku?
bylbym bardzo wdzieczny bo sporo rodzajow jest tego wosku i nie wiem ktory wybrac
tutaj masz link do wosku Sonax:
http://moto.allegro.pl/sonax-premium-cl … 99549.html
poszalałem z tym zakupem, ale było warto.. 
co do szamponu, to kupiłem go w sklepie motoryzacyjnym, jest to normalny szampon do mycia samochodów (bez wosku), bez jakichś cudów, kosztuje coś ok. 20 zł chyba..

autko pięknie się prezentuje na tej feldze
szerokie opony dają ładny efekt
, na 1-szym zdjeciu w tle golf IV? 
tak, w tle moje poprzednie autko..
jeszcze jeździ, rodzice przejęli..
co do kół, to efekt wizualny to pierwsza sprawa, druga to przyczepność..
o niebo lepiej auto się prowadzi na szerszych kołach, w MKIV też miałem szerokie kółka.. 
Dziś wymieniłem w moim samochodzie olej, wszystkie filtry (oprócz powietrza), oraz uszkodzony niedawno zbiornik płynu do spryskiwaczy..
Niestety, ten zbiornik jest tak niefortunnie umieszczony w naszych MKV, że aby go wyjąć, trzeba zdemontować przedni zderzak.. 
Podobno w nowszych Passatach jest to samo..
To tak informacyjnie, gdyby ktoś myślał, że zbiorniczek można w pół godzinki wymienić.. (ja tak właśnie myślałem)..
Pzdr

Witaj Marco auto po myciu wygląda jakby dopiero z salonu wyjechało
jakiego środka używałeś do odnowienia felg?? pozdro:)
Felgi zawiozłem do polerowania i prostowania..
Nie wiem jakich srodków używają 
Mam natomiast środek do mycia felg z firmy Autoland..
Ostatnio troszkę zaniedbałem moje autko, z racji tego, iż 23.08.2011 urodziła mi się Córeczka 
Dokupiłem kilka gadżetów do mojego pupilka, fotki dodam niebawem.. 
Plany co do konkrentych modyfikacji przesunąłem na jesień, tak więc wszystko będę pisał na bieżąco..
Pozdrawiam Fanów MK V 

Gratulki! Cora musi jezdzic wypasiona fura Taty! 

Marco napisał:
Felgi zawiozłem do polerowania i prostowania..
Nie wiem jakich srodków używają
Mam natomiast środek do mycia felg z firmy Autoland..
Witam autko ogólnie fajnie się prezenci i widać ze jest zadbane i dobrze wyposażone ,jedynie co mi się nie widzi to ten podwójny wydech no i do german style troche jeszcze brakuje,felgi mogły by być 18-stki
ja do polerowania felg używam past tego typu o różnych gradacjach http://moto.allegro.pl/pasta-polerska-c … 86111.html bardzo dobrze poleruje i nadaje niesamowity poÅ‚ysk,efekt polerowania na foto

Marco napisał:
Ostatnio troszkę zaniedbałem moje autko, z racji tego, iż 23.08.2011 urodziła mi się Córeczka
Dokupiłem kilka gadżetów do mojego pupilka, fotki dodam niebawem..
Plany co do konkrentych modyfikacji przesunąłem na jesień, tak więc wszystko będę pisał na bieżąco..
Pozdrawiam Fanów MK V
Gratulacje!
Dzięki 
Co do wydechu, kwestia gustu.. jak wiadomo, o gustach się nie dysktutuje, mi się podoba i to chyba jest najważniejsze 
Jeśli chodzi o felgi, zleciłem polerowanie w warsztacie, ponieważ były jeszcze do prostowania, a tego sam niestety sobie nie zrobię..

Marco ile kosztowała dokładka zderzaka przedniego?czy to jest od wersji individual ?
to jest dokładka z Golfa GT Sport (1.4 TSI, 170 KM), kosztowała chyba 180 zł (nie pamiętam dokładnie), plus przesyłka..
głupia sprawa..
idąc za ciosem, kupiłem nowy wzmak, stary odmówił posłuszeństwa,
co się okazało..
winny był kabel minusowy, zaśniedział się, i nie łączył..
myślałem że wzmak padł, z braku czasu nic nie posprawdzałem, a tu się okazało, że kabelek winny..
wygląda na to, że kupiłem nowego wzmaka niepotrzebnie 
kilka fotek z wypocin przy pracy:

nie ma to jak brak czasu
(((((((((