Witam:) jestem nowym posiadaczem GOLFA V.
Dzisiaj wsiadajac do samochodu po przekreceniu kluczyka na zaplon pojawila mi sie kontrolka sercvice.. i ilosc km v 1500.
Czy po przejechaniu tych 1500km samochud mi stanie i nie bede mogl jechac? Czy ona tylko poprostu informuje mnie zebym udal sie do servisu.
Dodam ze oleje i wszystkie filtry dopiero co wymienilem tydzien temu..
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz:)
Samochód będzie jeździł, kontrolka informuje o zbliżającym się terminie serwisu,
Pewnie wymieniałes olej i filtry poza ASO i nie skasował Ci mechanik tej informacji,
Musisz podjechać do kogoś kto zajmuje się diagnostyką, podłączy Twój samochód pod komputer i skasuje Ci to,
Na przyszłość jeździj do kogoś kto wymieni olej, filtry itp. oraz odrazu Ci to skasuje, unikniesz dodatkowych wizyt w warsztacie 

Dziekuje informacje:) w najblizszej wolnej chwili udam sie do diagnosty na skasowanie informacji:)
Pozdrawiam temat do zamkniecia

mozesz to zrobic samemu nie musisz specjalnie jechac do mechanika procedura opisana jest w instrukcji obslugi

Robi siÄ™ to tak ;
wciśnij przycisk od kasowania przebiegu ( po prawej stronie )
następnie włącz zapłon i trzymaj aż pojawi się komunikat > serwice <
puść przucisk i krótko naciśnij minuty ( po lewej stronie zegaraów)
wyłącz zapłon i włącz ponownie .

kaminisko napisał:
Witam:) jestem nowym posiadaczem GOLFA V.
Dzisiaj wsiadajac do samochodu po przekreceniu kluczyka na zaplon pojawila mi sie kontrolka sercvice.. i ilosc km v 1500.
Czy po przejechaniu tych 1500km samochud mi stanie i nie bede mogl jechac? Czy ona tylko poprostu informuje mnie zebym udal sie do servisu.
Dodam ze oleje i wszystkie filtry dopiero co wymienilem tydzien temu..
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz:)
TU WSZYSTKO MASZ CO I JAK http://golfv.pl/viewtopic.php?id=202