cena przystępna, pytanie tylko jaki będzie efekt..
jeśli kolega zrobi Ci to fachowo to nie zastanawiaj się,
najlepiej zawsze popytać ludzi, którym już robił, czy są zadowoleni oraz czy nic się nie dzieje z autem po jakimś czasie,
co do szczegółów wiem tylko tyle, że zazwyczaj tuner zgrywa fabryczny program i wgrywa nowy zmodyfikowany, który zmienia dawkę powietrza i paliwa, która dostarczana jest do silnika, nie wiem natomiast jak to się robi tak "od kuchni"..

Najpierw podpina kompa i jedziecie sie przejechac, robi tzw. "logi", czyli sprawdza jak zachowuje sie silnik przy danych obrotach, predkosci itd...
Pozniej zgrywa oryginalny program i modyfikuje go sobie pod konkretny samochód, trwa to w sumie dość długo, bo jakies 3-5h. na koniec znowu próby drogowe, pomiar na hamowni i to wszystko.

Przy nie których sterownikach szczególnie z pierwszych lat produkcji, nie da się wgrać map prze OBD tak już ten model ma (przeważnie polskie salonowce w Tred) . Wtedy tuner albo wgrywa bezpośrednio w sterownik a jak ma zabezpieczenia jeszcze dodatkowe to sterownik na stół rozklejanie i wlutowywanie się bezpośrednio w kość pamięci map. A zwiększenie dawki paliwa to zrobić można vag przez OBD po wpisaniu kodu dostępu producenta a kod jest przważnie ,,12233"
ja zostawiłem po prostu samochód na dwa dni, nie jeździłem na próby i pomiary, wróciłem po autko już gotowe, przejechałem się tylko żeby przetestować jak jeździ po modzie, zapłaciłem i tyle..
ale dobrze wiedzieć jak to robią 

Orientuje sie ktoÅ› moze czy w Szczecinie jest dobrej renomy,sprawdzona firma zajmujÄ…ca siÄ™ Programem ????
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez adamos87 (16-11-2012 12:18:48)

sprawdzone firmy w wlkp ? lub dw ? bo teź jestem zainteresowany ? chipa zrobić