Witam i mam takie od czego sa te dwa przelaczniki w prawej manetce na samym koncu manetki ktorymi przelacza sie cos w gore i dol bo u mnie nic sie niedzieje a chodza one strasznie luzno i prawdopodobnie sa zepsute , sorki za pytanie ale dopiero niedawno kupilem mojego golfa i juz z tymi przyciskami bylo cos nie tak . Dzieki

no tak ale co przelancza
na desce rozdzielczej między zegarami powinieneś mieć wyświetlacz od komputera pokładowego,
przełącznikami o których mowa zmienia się wyświetlane informacje, np. spalanie chwilowe, spalanie średnie, ilość przejechanych km od ruszenia samochodem, średnią prędkość, itd..

Witam miałem ten sam problem z manetką ,ale można to naprawić,najprawdopodobniej z pod przełącznika wypadła ci taka mała kość odpowiedzialna za przełączanie ,postaram sie zrobić zdjęcie rozebranej manetki i zaznacze ci o co konkretnie chodzi.A ten guzik z dołu manetki służy do przełączania pamięci komputera np.jak masz ustawione na kompie średnie spalanie naliczane od momentu uruchomienia samochodu to jak naciśniesz ten przycisk z dołu to ci się wyświetli ogólne średnie spalanie naliczanie przez cały czas a w górnym rogu wyświetlacza pojawi się taka mała cyfra 2 co oznacza drugą pamięć,pozdro

Takm jak kolego mowisz ten dolny przycisk mi dziala i przelancza na pamiec 1 i 2 , bede wdzieczny za te zdjecia i krork po kroku jak mozna czy wogole mozna to naprawic

paweldaniel napisał:
Takm jak kolego mowisz ten dolny przycisk mi dziala i przelancza na pamiec 1 i 2 , bede wdzieczny za te zdjecia i krork po kroku jak mozna czy wogole mozna to naprawic
dzisiaj już nie dam rady zrobić fotki ale postaram się jutro,powinno się dać go naprawić mi sie udało

Dzisiaj rozebralem te manetke i faktycznie ten przycisk przelacza w kampie rozne funkcje tylko u mnie pod tym przyciskiem czegos brakuje jakis blaszek przypuszczam bo przelanczalem zapalka kompa i wszytko dziala i chyba czeka mnie wymiana manetki bo nie sadze zeby mozna bylo gdzies to dokupic to czego tam brakuje .

paweldaniel napisał:
Dzisiaj rozebralem te manetke i faktycznie ten przycisk przelacza w kampie rozne funkcje tylko u mnie pod tym przyciskiem czegos brakuje jakis blaszek przypuszczam bo przelanczalem zapalka kompa i wszytko dziala i chyba czeka mnie wymiana manetki bo nie sadze zeby mozna bylo gdzies to dokupic to czego tam brakuje .
mówiłem że brakuje ci kości pod przełącznikiem i wcale nie musisz kupować manetki można takie kości dorobić jest to banalnie proste ja dorobiłem je z patyczka plastikowego po lizaku:lol:

By trzeci5 at 2011-10-30
By trzeci5 at 2011-10-30

Dzieki kolego naprawde bylo to bardzo latwe do naprawy juz wszystko smiga jak sie nalezy .